6 C
Pécs
szombat, április 20, 2024
KezdőlapSportVezet a PEAC

Vezet a PEAC

Hosszabbítás után, emberfeletti küzdelemben, óriási fordulatokat követően egy telt házas csatán megszerezte a vezetést a bajnoki döntőben a PEAC-PÉCS, miután 78-72-re legyőzte a Pinkk Pécsi 424-et.


Női kosármeccsen régen látott ennyi pécsi szurkolót a Lauber Dezső Városi Sportcsarnok lelátója. Nagy hangulatban indult a meccs, melynek bemutatás során Iványi Dalmát mindkét tábor megtapsolta. A PEAC kapott előbb lábra, 10-0-ra vezetett, amire a Pinkk meg tudta szerezni első kosarát.

Gyorsabb, lendületesebb támadásokat vezetett Zeljko Djokic csapata és szikrázó, kemény összecsapások közepette a negyed derekára négy pontra felzárkózott Kennedy kosaraival a fekete mezes vendégcsapat. Kaposi Pálma maradt a parketten, sérülten, le kellett őt cserélni. Egy-egy büntetővel haladtak előre a csapatok, majd Jovanovic parádéjával triplát és indításgólt dobott és tíz pontra meglépett a PEAC (8. perc 22-12). És ennyi maradt a különbség a negyed végére is (25-15).

Tomlinson kosarával hat pontra jött fel a Pinkk, azonnal időt is kért Zeljko Djokic és Raksányi valamint Nagy-Bujdosó szemfüles és harcos kosarainak köszönhetően a 15. percre 32-23-ra alakította az állást Elképesztő brusztolás zajlott a pályán, miközben Nagy-Bujdosó begyűjtötte harmadik személyis hibáját.

Raksányi mesés passzát Kublina tette fel, majd amikor Jovanovic egy szerzett labda után újra egyedül száguldott végig a parketten, 36-26-nál újra tíz pont volt közte. A következő támadásból ismét Jovanovic ugrott meg, és a sokkal jobban lepattanózó PEAC már 12-vel járt előrébb. Kennedy triplája után 22 másodperccel a félidő vége előtt a PEAC kérte ki második idejét és a kivédekezett akció után Orozovic dudaszóra hasraesős kosarat szerzett, amellyel 40-29-re vezetett csapata a nagyszünetre.

Elég volt egy kicsit tompábban, kevesebb félelemérzet nélkül kezdeni a második félidőt a házigazdáknak, egy szemvillanás alatt azt vették észre, hogy elvolvadt az első félidőben megszerzett előny. Holt lendült bele a pontszerzésbe, és miután három perc alatt négy triplát bevágott a Pinkk, a 27. percre 52-41-re vezettek. Ez pedig egy 22-2-es rohanást jelentett. 2 perc 20 volt vissza a negyedből, amikor Nagy-Bujdosó gyötörte be azt a gólt, amivel megkezdte a felzárkózást a PEAC. Reid-ék több labdát szereztek, az ezekből indított gyors támadások nyomán kettő pontra zárkóztak a negyed végére (51-53).

Rendkívüli izgalmakat hozott a negyedik negyed. A 33. percben még a Pinkk állt jobban, Tomlinson kosaraival 59-54-re vezettek. Ide-oda hullámzott a játék, amikor Nagy-Bujdosó kosarát követően Reid vette hátára a PEAC-ot, és két perc alatt elért hat pontjával, 90%-os büntetőzésével 62-59-re átvette a vezetést a PEAC.

Holt ugyancsak bünetőkből tudott egyenlíteni 46 másodperccel a rendes játékidő vége előtt, majd Reid betörésgóljára Tomlinson válaszolt (66-66), így következhetett a hosszabbítás. Rövid edzői eligazítást követően Kublina két góljával, valamint Reid betörésével 72-66-ra ellépett a PEAC. Raksányi is kipontozódott, Iványi büntetői után négyre olvadt a különbség. Ekkor érkezett azonban Nagy-Bujdosó és Fűrész triplája, ami két perccel a vége előtt kegyelemdöféssel ért fel a vendégeknek, mert bár Sarok közelebb hozta a Pinkk-et, de a fordítás már nem sikerült nekik. Egy rendkívül hosszú, 22 óra 45-kor , tehát 135 percig tartó kosármaraton végén megszerezte a vezetést a bajnoki döntőben a PEAC. Folytatás pénteken 18 óra 30-tól Komlón.
PEAC-PÉCS – Pinkk 424

78-72 (25-15, 15-14, 11-24, 15-13, 12-6)
Pécs, 2000 néző. V.: Földházi, Hegedűs, Farkas

PEAC-Pécs: Raksányi 5, Fűrész 8/6, Jovanovic 14/3, Nagy-Bujdosó 12/3, Bishop 7. Csere: Orozovic 3, Reid 22/3, Kaposi -, Kublina 7, Nagy D. -.
Pinkk: Iványi 15/9, Sarok 6, Holt 20/3, Őri -, Tomlinson 14. Csere: Kennedy 15/6, Pasqua 2, Kováts -, Ruják -, Győri -.

Forrás, fotó: peacpecs.hu

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő