Világbajnokok nélkül is remekeltünk az úszó Eb-n

Három legjobbja, a decemberi világbajnokságra készülő Hosszú Katinka, Cseh László és Gyurta Dániel nélkül is remekelt a magyar úszóválogatott Eindhovenben, a vasárnap zárult rövidpályás Európa-bajnokságon, ahol 9 érmet, benne 6 aranyat nyert.

“Világbajnokaink nem voltak velünk, mégis parádésan helytállt a csapat a hollandiai Eb-n – összegzett elégedetten még a hazaindulás előtt Kiss László szövetségi kapitány. – A nyári, budapesti nagymedencés Európa-bajnokságon szintén hat aranyat szereztünk, az ifiolimpián négyet, úgyhogy egyre bizakodóbban várhatjuk a 2012-es nyári játékokat, reményteljes gárda épül Londonra. Egyre erősebb a csapat, amelyben akár három olimpia is benne van.”

A szakvezető szerint külön kiemelendő az eindhoveni együttesből az egyformán kétszeres Európa-bajnok Jakabos Zsuzsanna és Verrasztó Evelyn.

“A 200 pillangón is győztes Zsu egy olyan kemény szám, mint a 400 vegyes megnyerése után szinte közvetlenül lett negyedik 100 pillangón úgy, hogy élete legjobbját úszta, a 200 és 100 vegyesen első, 200 gyorson harmadik Evelyn fantasztikusan jól versenyzett, bátyja, Dávid a 400 vegyesen aratott sikerével hozta a kötelezőt, a 400 gyorson Európa-bajnok Mutina Ági a táv második felében félelmetesen nagyot teljesített. Három ifjúsági olimpiai bajnokunk is letette névjegyét a felnőttek között, Kapás Boglárka második helye 800 gyorson önmagáért beszél, Biczó Bencének 200 pillangón alig 4 század hiányzott az ezüsthöz, a 200 háton országos rekordot elért Bernek Petit pedig csupán 9 század választotta el a bronztól, szóval jól állunk.”

A december 15-19. közötti dubaji vb előtt – ahol a világbajnok trió mellett ott lesz az Eb után duplázó két Verrasztó, továbbá Jakabos és Mutina is – a kapitány csak a betegségektől tart.

“Maradjunk annyiban: nagyon remélem, hogy jól fogunk szerepelni ott is, csak előtte nehogy bármelyik gyereket is utolérje az influenza…”

Az eindhoveni sikerek nyomán Gyárfás Tamás, a Magyar Úszó Szövetség elnöke is boldogan fogadhatta a gratulációkat: “Az idei eredmények után talán érzékelhető, hogy az úszásra lehet számítani, bizakodva várhatjuk a londoni olimpiát, ahol 3-5 aranyéremesélyünk lehet” – mondta.

Hirdetés