5 C
Pécs
péntek, április 19, 2024
KezdőlapSportVivicitta: új időpont, új útvonal

Vivicitta: új időpont, új útvonal

Új időpont, új helyszín, új táv: a vihar miatt elhalasztott pécsi Telekom Vivicittá Városvédő Futást május 8-án, vasárnap 15 órától rendezik meg. Az ezúttal a Szent István tér széléről induló verseny hossza 2,7 kilométer lesz, és az ötezret meghaladó előnevező miatt teljes útlezárás mellett fut majd végig rajta a mezőny.

Bár a szervezők (a Budapest Sportiroda és a PSN Zrt.), valamint a pécsi belváros zsúfolt programjai miatt sem volt egyszerű az új időpont megtalálása, a május 8., vasárnap végül megfelelőnek bizonyult a pótlásara. A rajt és cél ugyanakkor a Széchenyi téri Bor, Mámor, Pécs fesztivál miatt átkerül a Szent István, illetve Dóm térre.

A rajt 15.00 órakor lesz, és az útvonal is némileg változik majd, így a táv is valamivel rövidebb, 2,7 kilométer lesz.

A futók pólója
A futók pólója

A mezőny a Dóm tér északkeleti szegletéből, pontosan a Káptalan utcai Vasarely-múzeum elől rajtol és a korábbival ellentétes irányban, kelet felé indul majd útjára és a Hunyadi út, Széchenyi tér északi sarka, Mária utca, Ágoston tér, Kálvária út, Aradi vértanúk útja, Klimó u., Ferencesek utcája útvonalon át ér vissza a Szent István téri célba.

Az adminisztráció (helyszíni nevezések, ruhatár) viszont marad a Ciszterci Nagy Lajos gimnázium udvarán, onnan kell majd az újonnan nevezőknek átsétálniuk a Dóm térre.

Azoknak, akik érvényes előnevezéssel (rajtszám, póló) rendelkeznek, semmi külön teendőjük nincs, csak meg kell jelenniük a helyszínen és teljesíteniük a távot.

Itt a részvétel a fontos
Itt a részvétel a fontos

Az újraindított online-nevezés már lezárult, így már csak a helyszínen lesz mód további nevezésre.

Az elhalasztott futás nevezési díjának visszaigénylésével kapcsolatos fontos információkat, illetve minden további szükséges információt, útvonaltervet az érintettek megtalálják a www.futanet.hu és a www.psnzrt.hu oldalakon.

Fontos információ a közlekedőknek, hogy a futás a nagy létszám miatt rövid (kb. 25-30 perc), de teljes útlezárás mellett zajlik majd, illetve, hogy érinti néhány helyi autóbusz menetrendjét is. A május 8-án a Főpályaudvarról 15:10-kor és 15:30-kor induló 30-as, illetve a Klinikáktól 15:05-kor induló 130 és 15:25-kor induló 30-as járatok mindkét irányban a Petőfi utcán át közlekednek. A Barbakán, illetve a Kodály Zoltán u. megállók kimaradnak.

A 32, 33, 34 és 35Y jelzésű járatok a mezőny elhaladását a lezárás helyszínén megvárják, ezért az említett vonalakon 5-15 perces késésekre lehet számítani.

A szervezők az érintettek türelmét és megértését kérik, egyben köszönik.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő