Vízilabda Eb: négygólos magyar siker az oroszok ellen

Négy góllal, 10-6-ra nyert Oroszország együttese ellen pénteken a magyar férfi vízilabda-válogatott a horvátországi Európa-bajnokság negyedik csoportkörében.

A válogatott ezzel továbbra is vezet a hatcsapatos B csoportban, s ha a zárókörben, vasárnap 16:30-kor legyőzi Macedónia legjobbjait is, csoportelsőként, közvetlenül léphet tovább az elődöntőbe.

Eredmény, férfiak, B csoport, 4. forduló: Magyarország-Oroszország 14-10 (5-3, 3-3, 3-1, 3-3) a magyar góldobók: Varga Dénes 4, Biros 3, Kis 2, Varga Dániel, Hosnyánszky, Madaras, Szivós, Török 1-1 gól.

Orosz vezetéssel indult a meccs, de Varga Dénes két góljával, majd Biros Péter büntetőjével 3-1-re fordított Kemény Dénes legénysége.

A gólzáporos első nyolc percben a háromszoros olimpiai bajnok csapatkapitány, Biros ejtéssel alakította 4-2-re az állást, majd az idősebbik Varga fivér, Dániel, utána pedig, már a második negyed elején, Biros íratkozott fel az eredményjelzőre az újabb két magyar találat szerzőjeként.

A 6-3-at követően 6-5-re felzárkózott az orosz gárda, Kis Gábor azonban centerből ügyeskedett (7-5), távolról pedig hatalmas átlövésgóllal Hosnyánszky Norbert módosított 8-5-re.

hirdetés
Uránia Mozi

Hirdetés