Latin tánc: sikerpár a házaspár

Az idei évben tovább bővült azon sportágak száma, melyben városunk képviselői mondhatják magukénak a magyar bajnoki címet. A profi társastánc latin-amerikai szakágának vetélkedésén a pécsi illetőségű Kvitova Veronika – Tímer Péter páros állhatott a dobogó legmagasabb fokára.

A házaspár 2001-ben talált egymásra, és így kezdte sportkarrierjét. Az első években még cseh színekben versenyeztek és járták végig a felvezető kategóriák (D, C, B, A) minősítő versenyeit. Ezek sikeres teljesítése után kerültek a felső amatőr kategória, az „S” osztály mezőnyébe. Az itt elért nemzetközi sikerek hatására döntöttek úgy, hogy leteszik a profi minősítést jelentő összes vizsgát, és belépnek a hivatásos táncosok közé.

2008-ban kezdtek táncolni hazai és nemzetközi szinten a legjobbak versenyein. Bemutatkozásukat azonnal siker kísérte, mert résztvevői lehettek az angliai Black Poolban és az osztrák Innsbruckban rendezett világbajnokságoknak, ez utóbbin 60 páros közül a 28. helyet szerezték meg. Európa-bajnoki szereplésük is folyamatosan javul, mert dániai bemutatkozásuk után idén áprilisban a moszkvai kontinensviadalon bejutottak a negyeddöntőbe.
Arra a kérdésre, hogy miért pont a latin-amerikai táncokat választották, egyszerre felelték: azért, mert e sportnak a táncos, művészi világát szeretik.

Természetesen ahhoz, hogy valaki ilyen szintre eljusson, kemény napi munkát kell végeznie, mert a technikai tudás állandó csiszolása mellett nagyon fontos a kondíció megtartása.

Mivel a társastánc azon sportágak közé tartozik, ahol pontozók döntik el a helyezések sorsát, a megjelenés, a külalak és az összhang is kiemelt szerepet kap. Idei programjuk még nem teljes, de az már biztos, hogy meghívásuk van az augusztus végi stuttgarti Monument versenyre, és elfogadták a szeptemberi török világkupára való invitálást.

hirdetés
Uránia Mozi

Hirdetés