Bóka Máté

Menetrend: nehezen szokják az újat

Betűméret csökkentése Betűméret növelése Szöveg mérete Oldal nyomtatása

Hétfőn nulla órakor elindultak az első éjszakai járatok, amelyet kedvezően fogadtak az utasok. A nappali változásokat azonban egyelőre még szokni kell mindenkinek.

A héten elindult az az új menetrend, ami várhatóan az őszi, teljes körű átalakítást hozó rendszert vezetheti fel. A mostani, nyári menetrend azonban maga is szolgált komolyabb változásokkal, hiszen ezentúl minden városrészt el lehet érni éjjel is. A rendszer kidolgozásában oroszlánrészt vállaló Pécs és Térsége Közösségi Közlekedéséért menetrendi és vonalhálózati referense, Pék Patrik közölte: az éjszakai járatok rendben elstartoltak éjfélkor, és már volt is rajtuk utas, akik bérlettel utaztak.

- Bár tömegekről nem beszélhetünk, de ahhoz képest, hogy vasárnap volt, és első nap, a tapasztalatok eddig jók – mondta Pék Patrik, hozzátéve: elsősorban a 2-es vonalán voltak felszállók.

A nappali járatok esetében azonban korántsem lehet csak pozitívumról beszámolni: kisebb technikai problémák adódtak, a sofőröknek ugyanis néhány percük van arra, hogy a csatlakozás rendben megtörténjen a Csontváry utcánál, ahol az 1-es buszról lehet átszállni a Malomvölgybe tartó járatra és fordítva – magyarázta.

A sofőrök mellett azonban az utasok sem fogadták kitörő lelkesedéssel a változásokat.

- Érthető módon sokaknak nem tetszik, hiszen meg kell szokniuk még a módosításokat – mondta. – Ezért az első napokban kint vagyunk a helyszínen a Tüke Busz illetékeseivel együtt, segítünk eligazodni az embereknek az új menetrenden, és abban, hogy az új járatszámok mit takarnak. Igyekszünk felhívni a figyelmet arra is, hogy a 3-as, a 6-os busz miért áll meg máshol, mint korábban – tette hozzá.

Az eddigi tapasztalatok viszont azt mutatják, hogy a Malomvölgyből a városközpontba tartó közvetlen járatot pozitívan értékelték az utasok, ugyanakkor a 73-as járaton a reggeli csúcsban komoly zsúfoltság volt, így – legkésőbb – az őszre meg kell találni a megoldást.

A menetrendről részletesen olvashat itt: KLIKK!

Minden vélemény számít!
 

Ezt olvasta már?

Aláírást és adományt gyűjtöttek a tüntetők

Aláírást és adományt gyűjtöttek a tüntetők

Az Ellenállás Sziget Civil Tömörülés által szervezett tüntetésen elsősorban a korrupció és a tervezett bodai atomhulladék tároló ellen szólaltak fel, és kezdték el gyűjteni az aláírásokat.

Itthon jó eséllyel gyógyulnak a rákos betegek

Itthon jó eséllyel gyógyulnak a rákos betegek

A daganatos és leukémiás gyermekek 70-80 százaléka ma már meggyógyul Magyarországon.

Nyolc vállalkozó mehet Amerikába

Nyolc vállalkozó mehet Amerikába

Idén nyolc fiatal vállalkozás vehet részt a New York-i Northside innovációs fesztiválon, amely az innováció, a kreatívipar, a film, a zene és a kortárs művészetek legizgalmasabb képviselőit mutatja be.

Napi 3 millió forint Magyarországnak

Napi 3 millió forint Magyarországnak

Magyarország naponta mintegy 3 milliárd forint európai uniós támogatáshoz jut 2014-2020 között, a cél ezen összeg minél hatékonyabb felhasználása.

Jön a magyar önjáró trolibusz

Jön a magyar önjáró trolibusz

A beruházás az Európai Unió és a magyar állam csaknem 675 millió forintos támogatásával, 1,365 milliárd forintos összköltséggel valósul meg.

Valami epreset reggelire?

Valami epreset reggelire?

Az eperszezon jócskán odébb van még, úgyhogy az apró magvas gyümölcs mértéktelen fogyasztásával várnunk kell. De azért egy reggeli belefér, nem?

Folyamatosan loptak egy pinceházból

Folyamatosan loptak egy pinceházból

Egy pinceházából több használati tárgyat, többek között talicskát, kályhát, valamint kézi szerszámokat tulajdonítottak el több hónapon keresztül.

Az utolsó percekben fordítottak

Az utolsó percekben fordítottak

A Pécs a hajrában egy perc alatt fordítva nyert a vendég Budapest Honvéd ellen a labdarúgó OTP Bank Liga 24. fordulójának szombati játéknapján.

90 éves István-akna

90 éves István-akna

Megélt szebb időket is.

Hatalmas veszteség a Tesconál

Hatalmas veszteség a Tesconál

Többmilliárd font éves veszteség bejelentésére készül a Tesco.