Bóka Máté

Menetrend: nehezen szokják az újat

Betűméret csökkentése Betűméret növelése Szöveg mérete Oldal nyomtatása

Hétfőn nulla órakor elindultak az első éjszakai járatok, amelyet kedvezően fogadtak az utasok. A nappali változásokat azonban egyelőre még szokni kell mindenkinek.

A héten elindult az az új menetrend, ami várhatóan az őszi, teljes körű átalakítást hozó rendszert vezetheti fel. A mostani, nyári menetrend azonban maga is szolgált komolyabb változásokkal, hiszen ezentúl minden városrészt el lehet érni éjjel is. A rendszer kidolgozásában oroszlánrészt vállaló Pécs és Térsége Közösségi Közlekedéséért menetrendi és vonalhálózati referense, Pék Patrik közölte: az éjszakai járatok rendben elstartoltak éjfélkor, és már volt is rajtuk utas, akik bérlettel utaztak.

- Bár tömegekről nem beszélhetünk, de ahhoz képest, hogy vasárnap volt, és első nap, a tapasztalatok eddig jók – mondta Pék Patrik, hozzátéve: elsősorban a 2-es vonalán voltak felszállók.

A nappali járatok esetében azonban korántsem lehet csak pozitívumról beszámolni: kisebb technikai problémák adódtak, a sofőröknek ugyanis néhány percük van arra, hogy a csatlakozás rendben megtörténjen a Csontváry utcánál, ahol az 1-es buszról lehet átszállni a Malomvölgybe tartó járatra és fordítva – magyarázta.

A sofőrök mellett azonban az utasok sem fogadták kitörő lelkesedéssel a változásokat.

- Érthető módon sokaknak nem tetszik, hiszen meg kell szokniuk még a módosításokat – mondta. – Ezért az első napokban kint vagyunk a helyszínen a Tüke Busz illetékeseivel együtt, segítünk eligazodni az embereknek az új menetrenden, és abban, hogy az új járatszámok mit takarnak. Igyekszünk felhívni a figyelmet arra is, hogy a 3-as, a 6-os busz miért áll meg máshol, mint korábban – tette hozzá.

Az eddigi tapasztalatok viszont azt mutatják, hogy a Malomvölgyből a városközpontba tartó közvetlen járatot pozitívan értékelték az utasok, ugyanakkor a 73-as járaton a reggeli csúcsban komoly zsúfoltság volt, így – legkésőbb – az őszre meg kell találni a megoldást.

A menetrendről részletesen olvashat itt: KLIKK!

Minden vélemény számít!
 

Ezt olvasta már?

Negyed év alatt 74,5 millió iPhone kelt el

Negyed év alatt 74,5 millió iPhone kelt el

Vagyis 46 százalékkal többet, mint előző évben.

MSZP: Csökkenjen a rezsiszámla!

MSZP: Csökkenjen a rezsiszámla!

Az MSZP azt követeli, hogy csökkenjen minden gáz-, villany- és távhőszámla, mert az olcsóbb energia nem csak a kenyér és kifli árában jár az embereknek.

A gyógyszerek miatt butulunk?

A gyógyszerek miatt butulunk?

Amerikai kutatók összefüggést találtak az időskori elbutulás (demencia) és egyes gyakran használt, többek között altatóként vagy allergia kezelésére adott gyógyszerek szedése között.

Multifunkcionális tangazdaság a szomszédban!

Multifunkcionális tangazdaság a szomszédban!

Az FM DASzK, Szakképző Iskola – Ujhelyi Imre Mezőgazdasági és Közgazdasági Szakközépiskolája és Kollégiuma 1930 óta áll a mezőgazdasági szakemberképzés szolgálatában Szentlőrincen. (x)

A vaku buktatta le a szerelmes potyautast

A vaku buktatta le a szerelmes potyautast

Kijátszotta a kolozsvári nemzetközi repülőtér biztonsági rendszerét, és felszállt a Wizz Air légitársaság londoni útra előkészített gépére egy fiatalember, aki a szerelmét szerette volna meglátogatni a brit fővárosban.

Itt vannak az igazi pécsi Zsolnay-csokik

Itt vannak az igazi pécsi Zsolnay-csokik

Nemsokára itt a pécsi csokiünnep. De először is, mit kell tudni egy igazán jó csokiról? És mitől lesz egy csoki pécsi?

DK: nincs jogi eszköz Fodor leváltására

DK: nincs jogi eszköz Fodor leváltására

Nyomásgyakorlással kellene elérni, hogy Fodor Ibolya visszaadja mandátumát a DK szerint.

Ezért szeretjük a pécsi magyaros éttermeket

Ezért szeretjük a pécsi magyaros éttermeket

Akad még néhány olyan étterem, ahol tesznek a folyamatosan pörgő trendekre, ahol még megy a rántott hús és a sült krumpli.

Egyre több cég tartozik?

Egyre több cég tartozik?

A végrehajtás által érintett adótartozások összege egy év alatt 4,2 százalékkal, 1132,4 milliárd forintra növekedett

Nyárig kell várni az új panelprogramra

Nyárig kell várni az új panelprogramra

Csizi Péter szerint nyáron írnak ki olyan pályázatot, amelyen pécsi távhős házak is szerezhetnek pénzt nyílászárócserére, hőszigetelésre.