Bóka Máté

Menetrend: nehezen szokják az újat

Betűméret csökkentése Betűméret növelése Szöveg mérete Oldal nyomtatása

Hétfőn nulla órakor elindultak az első éjszakai járatok, amelyet kedvezően fogadtak az utasok. A nappali változásokat azonban egyelőre még szokni kell mindenkinek.

A héten elindult az az új menetrend, ami várhatóan az őszi, teljes körű átalakítást hozó rendszert vezetheti fel. A mostani, nyári menetrend azonban maga is szolgált komolyabb változásokkal, hiszen ezentúl minden városrészt el lehet érni éjjel is. A rendszer kidolgozásában oroszlánrészt vállaló Pécs és Térsége Közösségi Közlekedéséért menetrendi és vonalhálózati referense, Pék Patrik közölte: az éjszakai járatok rendben elstartoltak éjfélkor, és már volt is rajtuk utas, akik bérlettel utaztak.

- Bár tömegekről nem beszélhetünk, de ahhoz képest, hogy vasárnap volt, és első nap, a tapasztalatok eddig jók – mondta Pék Patrik, hozzátéve: elsősorban a 2-es vonalán voltak felszállók.

A nappali járatok esetében azonban korántsem lehet csak pozitívumról beszámolni: kisebb technikai problémák adódtak, a sofőröknek ugyanis néhány percük van arra, hogy a csatlakozás rendben megtörténjen a Csontváry utcánál, ahol az 1-es buszról lehet átszállni a Malomvölgybe tartó járatra és fordítva – magyarázta.

A sofőrök mellett azonban az utasok sem fogadták kitörő lelkesedéssel a változásokat.

- Érthető módon sokaknak nem tetszik, hiszen meg kell szokniuk még a módosításokat – mondta. – Ezért az első napokban kint vagyunk a helyszínen a Tüke Busz illetékeseivel együtt, segítünk eligazodni az embereknek az új menetrenden, és abban, hogy az új járatszámok mit takarnak. Igyekszünk felhívni a figyelmet arra is, hogy a 3-as, a 6-os busz miért áll meg máshol, mint korábban – tette hozzá.

Az eddigi tapasztalatok viszont azt mutatják, hogy a Malomvölgyből a városközpontba tartó közvetlen járatot pozitívan értékelték az utasok, ugyanakkor a 73-as járaton a reggeli csúcsban komoly zsúfoltság volt, így – legkésőbb – az őszre meg kell találni a megoldást.

A menetrendről részletesen olvashat itt: KLIKK!

Minden vélemény számít!
 

Ezt olvasta már?

Riasztás az egész országra

Riasztás az egész országra

A figyelmeztető előrejelzés szerda éjfélig tart.

Nem csak a pornótól kell tartani

Nem csak a pornótól kell tartani

Vajon miért hiszik azt a drága szülők, hogy időnként egy kis fejmosás védelmet nyújt az online veszélyek ellen?

Berobbant Pécsre a magyar dinnye

Berobbant Pécsre a magyar dinnye

És másfél hónapig nem is lesz megállás. Száz forint alatt is lehet a kilónkénti ára.

Ammónia szivárgott a hűtőből

Ammónia szivárgott a hűtőből

Szúrós szagot érzett egy takarítónő hétfőn egy harkányi hotel egyik szobájában. A nő rosszul lett,.

Hoppál: a kultúra hatékony eszköz

Hoppál: a kultúra hatékony eszköz

A magyar kultúrának a társadalmi jólét javításának, a középosztály megerősítésének, az országkép pozitív formálásának, a versenyképesség erősítésének eszközeként kell működnie.

Több pénzt kaphatnak az egyetemisták?

Több pénzt kaphatnak az egyetemisták?

A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) átfogó javaslatcsomagot dolgoz ki a hallgatók ösztönzésére, amely magában foglalja majd a hallgatói ösztöndíjak rendezését is.

Menekültek Pécsen – Kell félni rendbontástól?

Menekültek Pécsen – Kell félni rendbontástól?

A zsaruknak már Pécsen is többször kellett intézkedniük a bevándorlókkal szemben - legalábbis a Jobbik szerint.

Ingyen lesz a menza az óvodákban

Ingyen lesz a menza az óvodákban

Nem csupán a nehéz anyagi körülmények között élő családokat, hanem általában a gyermeket nevelőket segíti az ősztől életbe lépő új közétkeztetési rendszer.

A boldog emberek jobban szárnyalnak

A boldog emberek jobban szárnyalnak

Elképesztő felfedezést tett John Kounios neurológus.

Panaszmentes kihívás. Bírni fogod?

Panaszmentes kihívás. Bírni fogod?

21 nap, vagyis 504 óra a panaszmentes kihívás időszaka. Még az ötletgazda is csak egy év után tudta teljesíteni - te kibírod?