Bóka Máté

Menetrend: nehezen szokják az újat

Betűméret csökkentése Betűméret növelése Szöveg mérete Oldal nyomtatása

Hétfőn nulla órakor elindultak az első éjszakai járatok, amelyet kedvezően fogadtak az utasok. A nappali változásokat azonban egyelőre még szokni kell mindenkinek.

A héten elindult az az új menetrend, ami várhatóan az őszi, teljes körű átalakítást hozó rendszert vezetheti fel. A mostani, nyári menetrend azonban maga is szolgált komolyabb változásokkal, hiszen ezentúl minden városrészt el lehet érni éjjel is. A rendszer kidolgozásában oroszlánrészt vállaló Pécs és Térsége Közösségi Közlekedéséért menetrendi és vonalhálózati referense, Pék Patrik közölte: az éjszakai járatok rendben elstartoltak éjfélkor, és már volt is rajtuk utas, akik bérlettel utaztak.

- Bár tömegekről nem beszélhetünk, de ahhoz képest, hogy vasárnap volt, és első nap, a tapasztalatok eddig jók – mondta Pék Patrik, hozzátéve: elsősorban a 2-es vonalán voltak felszállók.

A nappali járatok esetében azonban korántsem lehet csak pozitívumról beszámolni: kisebb technikai problémák adódtak, a sofőröknek ugyanis néhány percük van arra, hogy a csatlakozás rendben megtörténjen a Csontváry utcánál, ahol az 1-es buszról lehet átszállni a Malomvölgybe tartó járatra és fordítva – magyarázta.

A sofőrök mellett azonban az utasok sem fogadták kitörő lelkesedéssel a változásokat.

- Érthető módon sokaknak nem tetszik, hiszen meg kell szokniuk még a módosításokat – mondta. – Ezért az első napokban kint vagyunk a helyszínen a Tüke Busz illetékeseivel együtt, segítünk eligazodni az embereknek az új menetrenden, és abban, hogy az új járatszámok mit takarnak. Igyekszünk felhívni a figyelmet arra is, hogy a 3-as, a 6-os busz miért áll meg máshol, mint korábban – tette hozzá.

Az eddigi tapasztalatok viszont azt mutatják, hogy a Malomvölgyből a városközpontba tartó közvetlen járatot pozitívan értékelték az utasok, ugyanakkor a 73-as járaton a reggeli csúcsban komoly zsúfoltság volt, így – legkésőbb – az őszre meg kell találni a megoldást.

A menetrendről részletesen olvashat itt: KLIKK!

Minden vélemény számít!
 

Ezt olvasta már?

Borbás Marcsi műsorával verik át a pécsieket

Borbás Marcsi műsorával verik át a pécsieket

Megint az idős embereket akarják csőbe húzni. Vajon mikor lesz ennek vége?

Hasznot akart húzni (ál)terhességéből

Hasznot akart húzni (ál)terhességéből

Minden valószínűség szerint csak eljátszotta vemhességét a tajpeji állatkert 11 éves óriáspandája, azért hogy gondozói a nagy hőségben kellemesebb körülményeket biztosítsanak neki.

Leánybúcsú újratöltve

Leánybúcsú újratöltve

Adunk néhány ötletet ahhoz, hogy a hímtag alakú torta és a petrezselyem-árulás helyett hogyan tegyük felejthetetlenné az ara "utolsó" éjszakáját!

Megnyitják az M60-as kertvárosi elkerülőjét

Megnyitják az M60-as kertvárosi elkerülőjét

Átadják az M60-as meghosszabbítását, de már folyik a sztráda Barcsig történő továbbépítésének előkészítése.

Mindjárt itt a Windows 10!

Mindjárt itt a Windows 10!

A Windows 7 és 8.1 operációs rendszert használó eszközökre ingyenes frissítésként érkezik, a személyi számítógépekre (PC) és tabletekre pedig előre telepítve.

Magasház: ezért bonthatják le

Magasház: ezért bonthatják le

Már nem kell városi tulajdonban lennie az épületnek, az önkormányzat hatóságként intézkedik.

Nagy roham várható ősszel

Nagy roham várható ősszel

Az adókártyák miatt lehet tömeg.

Telefonokkal üzletelt egy tizenhét éves

Telefonokkal üzletelt egy tizenhét éves

Üzletszerűen elkövetett lopás bűntette miatt emeltek vádat egy fiatalkorúval szemben, aki telefonokat lopott, illetve csalt ki kiskorú személyektől.

Pécs megeszi reggelire Pestet

Pécs megeszi reggelire Pestet

Északnyugaton ősz lesz, délkeleten marad a nyár.

Ezekre az új trükkökre figyeljen, ha hívják!

Ezekre az új trükkökre figyeljen, ha hívják!

A mai napig havonta pécsiek százait vágják át a termékbemutatósok. Mutatjuk, hogyan szűrje ki őket!