Lépj és Maradj Archives - pecsma.hu

Női lehetőségek a közéletben II.

A közélet világát alapvetően férfiasnak tartják, mégis vannak olyan utak, amelyek azt mutatják, hogy nőként is van lehetőség felelősségteljes, sikeres karriert befutni a berkeiben. A Lépj és Maradj kampánya Moór Eszterrel, a pécsi Népjóléti és Sport Bizottság elnökével beszélgetett.

A világot jelentő deszkák ura

A színészet zárt világ, ahová általában makacs kitartással, számos kudarcot követően nyerhet bebocsájtást egy-egy fiatal, feltörekvő tehetség. De vajon hogy áll a helyzet a másik oldallal, rendezőként milyen esélyek várnak a nőkre? A Lépj és Maradj Pintér Kata rendezővel beszélgetett a Roxínház csapatából.

Pest helyett Pécset választva

A régiós mindennapok során általában inkább az elvándorlásról, a valamilyen területen tehetséges ismerősök, barátok, fővárost vagy épp külföldet célzó távozásáról hallunk. Pedig van példa a folyamat ellenkezőjére is, Kiss Dalma marketingkommunikációs szakemberrel, aki Budapestet cserélte fel Pécsre életében, a Lépj és Maradj beszélgetett.

Stílus, mint karrier

Sokan maximum egy amerikai filmben, vagy egy nagy, kereskedelmi csatorna stábjában tudnak elképzelni egy stílustanácsadót, pedig a pálya bárki előtt nyitva áll, legyen bárhol az országban. A Lépj és Maradj mostani videójában a szakmából Lánczos Benkő Tímeával beszélgetett hivatásról és régióról.

Női életutakat szem előtt tartó szakmai munka

A női életutak, szerepek igényeit ma még viszonylag kevés cég tartja szem előtt napi munkája során. A kivételek mezőnyének üdítő színfoltja a Jazz Communication Kft., amelynek ügyvezetőjével, Karfner Judittal beszélgetett a Lépj és Maradj kezdeményezés a régió kapcsán.

Hivatás és család harmóniája

Rengeteg vita veszi körül a család és karrier kérdéskörét. Egyesek szerint egymást kizáró tényezők, mások egymást erősítő területeknek látják őket, míg akadnak olyan kivételes történetek is, ahol a hivatás tárgyát jelenti a család intézménye. A Lépj és Maradj mostani videója egy, az utóbbi kategóriába tartozó, nem mindennapi életutat mutat be: Bódis Szili Réka a Bölcső Alapítvány munkáját segítő pécsi Angyalkuckó alapítója mesél családról, hivatásról, régióról.

Egészségtudományi lehetőségek

Az egészségipar Pécsett felfutás előtt áll, így régiós szinten is lehetőségeket jelent a terület iránt érdeklődők számára. A területről, személyes életútról, régióról a Lépj és Maradj Könyvesné Sarkadi Margitot, a PTE Klinikai Központjának képalkotó diagnoszta intézetvezető szakasszisztensével beszélgetett.

Vállalkozásokat segítve

Amellett, hogy a Kereskedelmi és Iparkamarák tevékenységükkel a helyi vállalkozások életét segítik, fogják össze, csapatként számos egyéni karrierlehetőséget is tartogatnak a régió lakosai számára. A Lépj és Maradj mostani videójában Cséfalvay Ágnessel, a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara szakképzési osztályvezetőjével munkáról és régiós lehetőségekről beszélgetett.

Nőként az élsport világában II.

Aki az élsport világában helyt szeretne állni, annak számos akadályon kell felülkerekednie, hihetetlen kitartásról és ambícióról kell számot adnia az évek során. A női lehetőségekről a Lépj és Maradj Raksányi Krisztina kosárlabdázóval, a PEAC Pécs játékosával beszélgetett.

Kultúra, közösség, szórakozás egy térbe sűrítve

Vajon mi tesz különlegessé egy városi teret? Hol húzódnak kulturális tér, romkocsma, alkotói közösség határai? A Lépj és Maradj mostani videójában Balogh Edinával, a Csinos Presszó egyik megálmodójával, a Kortárs Ellátó Közösségi és Kulturális Egyesület elnökével beszélgetett munkáról, közösségről, régióról.