10 C
Pécs
péntek, április 19, 2024
KezdőlapHírzónaItália, balatoni snecik és sörözés a nyári program

Itália, balatoni snecik és sörözés a nyári program

Ismert pécsieket kérdeztünk arról, hol töltik nyári szabadságukat: Hegyi Barbara a Kelet-Mecsek után a napfényes Itáliába tart, Rázga Miklós napjai úgy telnek, mint a mesében, „nyaral is, meg nem is”, Kispál András pedig sörözésre és biciklizésre készül a Balatonon.

Óbánya után Olaszország

Hegyi Barbara, a Vígszínház Jászai-díjas művésze premierre készül. Egy fergeteges vígjátékban láthatjuk augusztus 2-ától hat alkalommal a Káptalan utcai szabadtéri színpadon, ahol Szikora János rendezésében mutatják be Peter Shaffer: Black comedy című darabját. Egész júliusban zajlottak a próbák, s ezalatt a színésznő igyekezett összekötni a munkát a nyaralással.

– Óbányán, egy kétszáz éves parasztházban töltöttük az elmúlt heteket a férjemmel, Zoránnal és Rozi lányommal – meséli Hegyi Barbara. – Nagyon kedves falu, csodás a környezet, remekül érezzük itt magunkat. A bemutató, és az azt követő előadások után pedig Olaszországba utazunk. Egy hetet töltünk majd ott, Velence alatt, a tengernél. Semmi mást nem tervezünk, csak pihenést, fürdőzést, olvasást. Aztán alig ér véget az augusztus 20-iki tűzijáték, máris újabb munka vár. Sándor Pál rendezésében, a Rózsavölgyi Szalonban mutatunk be egy kétszemélyes zenés játékot Kolovratnik Krisztiánnal, Pereg a film címmel. A jövő évadban pedig a Pécsi Nemzeti Színházban folytatódik a Black comedy sorozata.

Rázga rámegy a snecikre

Munkával tölti a nyaralást a Pécsi Nemzeti Színház igazgatója. Rázga Miklós két hétig a Balatonnál pihenne, de ott is folyton a fülén lóg a telefon, tervez-szervez, intéz, dirigál. Mindemellett olykor bepattan az autóba és Pécsre utazik, hogy a színház irodájában ülve papírokat írjon alá. Telefonhívásunkkor is épp ezt teszi, de azt ígéri, estére újra a tóparton lesz, és a családjával próbál vakációzni.

Ha nem dolgozik, akkor is aktívan pihen, 7 éves kisfiával nagyokat bicikliznek, pecáznak. Örömmel újságolja, hogy már több keszeget is fogtak, s hozzáteszi: elsősorban a „kishalakra mennek”, snecikre „vadásznak.” A direktor arra a kérdésünkre, hogy télen megy-e szabira, határozott „Nem”-mel válaszol. Azt mondja, még akkor sem tud igazán lazítani, ha szünet van a színházban, hát még évad közben…

Sövényt fogott Kispi

A zenész Kispál Andrásnál éppen festők dolgoznak, de ő maga is sokat ül a gép előtt mostanában.

– Három-négy dolog is foglalkoztat, a Velőrózsákkal is próbálunk. Megyünk a Szegedig Ifjúsági Találkozóra. Csinálgatjuk, de a lehetőség is kevés, hogy megmutassuk, hogy jó-e, amit csinálunk. Fontos ez nekünk, de nem vérre megy, hogy tülekedjünk a kis piros fazék köré.

Kispi másba is belekóstolt: „Az egyik barátom kitalálta, hogy egy kis anyagot hangszereljünk meg, egy ilyen kis apró színházi valamit akar csinálni. Ez nekem új dolog.”

Nyaralásra egy hétre mennek a Balatonra a sógorával és öt gyerekkel, akikkel kisebb biciklitúrát tesznek, a sógorral pedig majd söröznek.

– Pécsen nem járok biciklivel, nem igazán olyan itt a közlekedés, ráadásul fent lakom a hegyen. De most feltesszük a bringákat a kocsi tetejére, ott nyugisabb is menni. Nemrég vettem egy kismotort is, próbáltam vele elindulni az udvaron, de kicsit jobban meghúztam a gázkart, beleestem a sövénybe, ezért a motorozást elnapoltam.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő