Áthajtottak a biciklisen, de a pécsi tűzoltó megmentette az életét!

Egy szolgálaton kívüli pécsi tűzoltó és további két állampolgár segítette ki a személygépkocsi alól az elütött kerékpárost Tapolcán.

hirdetés
Uránia Mozi

A rendelkezésre álló adatok alapján november 3-án 11 óra körül Tapolcán, a Halápi úti garázssornál lévő kereszteződésben egy kerékpáros és egy személygépkocsi összeütközött.

A baleset következtében a 71 éves férfi a kétkerekűről az aszfaltra esett, majd az autó vezetője a járművel áthajtott rajta. Mögöttük haladt gépjárművel Farkas Roland tűzoltó százados, a Pécsi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság szolgálatparancsnoka, aki a baleset észlelését követően azonnal az autó alá szorult sérült segítségére sietett. A saját autójában lévő emelővel felemelte a gépkocsit, leszerelte annak kerekét, majd két másik, helyszínre érkező állampolgár segítségével kiszabadította alóla a kerékpárost.

A kiérkező mentőszolgálat munkatársai ezt követően ellátták, és kórházba szállították a férfit. A kórház tájékoztatása szerint valószínűsíthető, hogy a gyors és szakszerű mentés nélkül tragédia is bekövetkezhetett volna.