Augusztusban láthatjuk versenyezni a Hungaroringen Micheliszt

A koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetre való tekintettel megváltoztatták a túraautó-világkupa (WTCR) 2021-es idényének versenynaptárát, melyben így augusztusi dátummal kapott helyet a Hungaroringen sorra kerülő magyarországi forduló.

hirdetés
Uránia Mozi

A versenysorozat hivatalos honlapján megjelent pénteki közlemény szerint május közepéről június elejére halasztották a szezon rajtját, mely így Németországban, a legendás Nürburgringen lesz. A közlemény szerint a változtatásokat már a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) Motorsport Világtanácsa is jóváhagyta.

A magyarországi versenyhétvégéről azt írták, az eredetileg tervezett májusi időpontról augusztus 21-22-re helyezik át, egyeztetve a magyar kormánnyal, és remélve, hogy a nyár végén a lehető legtöbb magyar néző jelen lehet majd a Hungaroringen.

A pandémia miatt a WTCR mezőnye az idén Szlovákiába nem látogat el, helyette Olaszországba utazik, a tervezett három ázsiai helyszínre pedig egy héttel később érkezik meg.

A túraautó-vk tavalyi szezonjában négy magyar volt a mezőnyben, a 2019-es vk-győztes pécsi Michelisz Norbert (Hyundai), valamint Tassi Attila (Honda) és a Zengő Motorsport két versenyzője, Boldizs Bence (Cupra), illetve Kismarty-Lechner Gábor (Cupra). Azt már bejelentették, hogy Tassi a mostani idényben is a Honda versenyzőjeként indul a vk-sorozatban.

A WTCR 2021-es módosított versenynaptára:

—————————————-
június 3-5., Németország, Nürburgring
június 26-27., Portugália, Vila Real
július 10-11., Spanyolország, Aragón
július 31. – augusztus 1., Olaszország, Adria
augusztus 21-22., MAGYARORSZÁG, HUNGARORING
október 16-17., Koreai Köztársaság, Indzse Speedium
november 6-7., Kína, a helyszín még egyeztetés alatt
november 19-21., Makaó, Guia


Michelisz Norbert pécsi versenyző, a 2019-es túraautó-világkupa győztese a versenynaptár változása kapcsán Facebook-oldalán azt írta: a jelenlegi helyzetben a biztonság a legfontosabb, de „szeretném, hogy a Hungaroringen újra találkozhassunk”.