Erre vártak az autósport szerelmesei: június végén Mecsek Rallye!

Június 23–25. között újra felbőgnek a motorok a Mecsekben!

hirdetés
Uránia Mozi

A remek hangulatú 2021-es esemény után – melyet nem mellesleg a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség az év versenyének választott – a szervezők célja idén is a versenyzők és a közönség kiszolgálása a továbbfejlesztett programmal.

Hangulatképek tavalyról:

Ahogy azt Péterffy Attila, Pécs polgármestere a verseny fővédnökeként köszöntőjében megfogalmazta, a hazai autósport egyik legnagyobb, több mint fél évszázados múltra visszatekintő eseménye nem csak a sportolóknak és a rajongóknak fontos, a városnak is, hiszen a júniusi rali-hétvégén mindig felpezsdül az élet Pécsett, sokan látogatnak el a viadal miatt ide.

A város ezért ezúttal is elkövet mindent, hogy az ide látogatók elégedettek legyenek: a pécsi főtéren színes programokkal várnak mindenkit, de különlegességekkel is készülnek, Pécs zöldtörekvéseinek jegyében például elektromos autók is szerepet kapnak majd az előfutók között.

Emellett mint az már hagyomány, a hazai ralibajnokság versenyzői mellett idén is Pécsre érkeznek a Historic Európa-bajnokság legjobbjai autócsodáikkal.

Sőt, ez lesz az egyetlen hazai rendezésű Eb-futam a teljes versenynaptárban.

A 2022-es 55. Mecsek Rallye-n lesz pályabejárás, teszt, majd pénteken rajtceremóniával és 2 pálya 2 alkalommal történő teljesítésével kezdődik az igazi verseny, amely szombaton három helyszínen 6 gyorsasági szakasszal zárul a Széchenyi téri céldobogón.

A versenykiírás már megjelent, ide kattintva érhető el.

Kiemelt képünk: 54. Mecsek Rallye Facebook