Fél évig műszaki vizsga nélkül lehet furikázni az utakon

Most jó ideig lehet műszaki vizsga nélkül furikázni, a veszélyhelyzet megszűnésével az autósok fél év haladékot kaptak – írja a vezess.hu az Origóra hivatkozva.

Fél évet kaptak az elmaradt vizsga pótlására az autóvezetők, akinek a veszélyhelyzet alatt járt, vagy a most következő két hétben jár le a műszakijuk.

hirdetés

Június 18-án szüntette meg a kormány a veszélyhelyzetet Magyarországon. A korábbi intézkedések szerint az ezen időszak alatt lejáró okmányok a veszélyhelyzet megszüntetése után még 15 napig lesznek érvényesek – így a forgalmik is. Ám most kiderült, hogy a 15 helyett 180-ra módosították a türelmi időszakot. Eddig lesz idejük pótolni az engedélyeket – máshogy fogalmazva ennyi időnk lesz engedély nélkül autózni.

“A veszélyhelyzet ideje alatt lejárt vagy a megszűnését követő 15 napon belül lejáró forgalmi engedélyek a veszélyhelyzet megszűnését követő 180 napig érvényesek. Fontos különbség a korábbi előíráshoz képest, hogy az okmány érvényességének meghosszabbítása nemcsak a magánszemélyek, hanem a vállalkozások, más jogi személyek által üzemeltetett gépjárművekre is érvényes” – közölte az Információs és Technológiai Minisztérium.

hirdetés

Hirdetés