6 játék, amitől megszűnik az érettségi stressze

Az érettségi időszak leterhelő a diákok számára, ez elvitathatatlan. A tanulás, az írásbelik, majd a szóbeli vizsgák jó nagy adag stresszt pakolnak a fiatal pécsiekre. Még szerencse, hogy ma már az okostelefonokra letölthetők olyan egyszerű, gyönyörű, szórakoztató játékok, melyek rövid- vagy akár hosszabb időre is kikapcsolnak, megnyugtatnak, és elfelejtetik az érettségik rémálmát. 

hirdetés

Viridi

Két kemény tétel között pihenésképp növesszünk pozsgás növényeket! Nem olyan uncsi, mint ahogy hangzik, sőt. Képzeljük el, milyen lenne, ha egy kis kertecskét hordozhatnánk a zsebünkben, melyre nagyon jó érzés ügyelni. Nyugis, ellazító zene, bámulatos színek, totális kikapcsolódás, még ha csak pár percre is. Az érettségik után, mindenen túl, akár hosszabb ideig is el lehet veszni a csodás, békés világában.

Android
iOS

Two Dots

Egy igazi klasszikus, közönség- és kritikai sikerjáték, ami gyors adrenalinlöketeket ad akár a suliba buszozás közben, akár egy sokadik tétel elől menekülve. Pontokat kell összekötni, gyorsan vagy lassan, versenyezve az idővel, szuper extra tulajdonságokat összeszedve, dögös zenére. Kreatív pályákon keresztül, mindennemű stressz nélkül kapcsolja ki az agyat, és hatalmas sikerélményeket ad, mely az érettségi alatt jól is jön. Kihagyhatatlan.

Android
iOS

Zen Koi

Akár a Viridi párja is lehetne a Zen Koi, melyet azoknak a stresszesebb diákoknak ajánlunk, akik álmatlanul fetrengenek az ágyban, félve az érettségi próbatételeitől. Ez a játék garantáltan elringat bárkit, aki komolyabban rá tud érezni pár szép kis halacska felnevelésére. Ha jól nevelgetjük a halakat, egyszer csak sárkánnyá változnak, amit hatalmas élmény látni.

Android
iOS

Fluid Monkey

Ez a játék talán nem is játék, inkább egy instant telefonos idegnyugtató. Ködös, világító, gyönyörű neonszínben pompázó vízáramlatokat simogathatunk, és nézhetjük, ahogy a színek egymásba úsznak, ahogy vízgömbök ütköznek színkavalkádban. A játék célja nem a pontgyűjtés, nem a szintlépés, hanem az, hogy egy kicsit meneküljünk el a stressz elől. Érdemes fülhallgatóval játszani, gyönyörű zenéje van.

Android

Prune

Ebben a meditatív, csendes, minimalista játékban fákat kell metszeni. Ha levágunk egy ágat, a fa abba az irányba nő tovább, növeszt új ágakat, hajlik. A cél, hogy a fa virágba boruljon. Ügyesnek kell lenni, türelmesnek, és mire megnövesztettünk pár fát, már le se tudjuk tenni. Tökéletes idő- és stresszölő játék.

Android
iOS

Monument Valley

Ez a játék a létező összes mobiljátékoknak kiosztható díjat elnyerte már, de hát rá kell nézni, nem is hiába. Persze nem csak azért halmozták el elismerésekkel, mert gyönyörű, hanem azért mert formabontó logikai és vizuális feladatai annyira elragadják a játékost, hogy az letenni is alig bírja a nem mindennapi térbeli „kirakóst”. Egy kis hercegnőt irányítunk olyan apró világokban, melyekre nem vonatkoznak bizonyos fizikai törvények. Lépcsőket, falakat, utakat forgathatunk, hogy a hercegnő eljusson a kijáratig. A játék nem bonyolult, de feladványainak rendhagyó logikája jólesően le fogja fárasztani szárazabb érettségi tételektől elkeseredettebb diákokat.

Android
iOS

Hirdetés