Mégsem dobják piacra a Galaxy Foldot

Lefújták a Galaxy Fold piacra dobását. A következő hetekben derül majd ki az új dátum – írja az Origo.hu.

A múlt héten óriási vihart kavartak a beszámolók, melyek szerint a 2000 dolláros, szétnyitható kijelzős Samsung Galaxy Fold érintőkijelzője nem bírja a strapát, több tesztkészüléket kapott újságírónál is gyorsan beadta a kulcsot az okostelefon.

A felmerült problémák alapvetően két típusba voltak oszthatóak: egyeseknél rendeltetésszerű használat mellett részlegesen tönkrement a megjelenítő, míg másoknál alapvetően ugyanez történt, de közvetlenül azért, mert eltávolították a megjelenítőt gyárilag védő fóliát. A Samsung nem emelte ki jól látható módon a csomagoláson, hogy ezt a fóliát jelen esetben tilos leszedni. Ezek hatására kénytelen volt fájdalmas döntést hozni a Samsung: elhalasztotta a Fold megjelenését.

Ez persze jó ötlet, hiszen óriási presztízsveszteség volna a cégnek, ha a vevőknél is tömegesen jelentkeznének a sajtómunkások által tapasztalt problémák. A legfontosabb piacokon szerdán vagy pénteken kezdődött volna meg a készülék forgalmazása, a Samsung a következő hetekben jelenti majd be az új megjelenési dátumot. Mindeközben persze „lépéseket tesz a kijelző védelmének a megerősítésére”, továbbá láthatóbb jelzésen fogja figyelmeztetni a vevőket arra, hogy ne távolítsák el a gyári védőfóliát.

hirdetés

Hirdetés