A hagyományos, kerettel rendelkező kijelzők korának lassan vége, a gyártók különböző trükkökkel próbálják elérni, hogy az előlap felületének minél nagyobb részét a képernyő töltse ki. Minden jel arra mutat, hogy jövőre egy új trend uralkodik majd, a „lyukas” kijelző, írja az Origo.

hirdetés

Az iPhone X tavalyi bemutatásával hivatalosan elindult a „notch”-mánia, vagyis a legtöbb gyártó elkezdett olyan kijelzőket készíteni, melyek a lehető legkisebb kávával rendelkeznek, viszont fentről benyúlik egy kis sziget, ahol a különböző kamerákat és érzékelőket helyezik el.

Ennek egy némileg visszafogott változata, ahol nem egy széles szigetet helyeztek a tervezők, csak egy pici, csepp formájú benyúlást, ami jóval kevésbé zavaró.

Ez persze sokaknak nem tetszik, és eleve egy kompromisszumos megoldásnak tűnik, ami akkor tűnhet el véglegesen, ha sikerül megvalósítani a képernyő mögé rejtett érzékelőket – a jelenlegi információink alapján a Samsung Galaxy S10-ben erre számíthatunk.

2019 új divatja a „lyukas” képernyő lesz, ahogy az a Samsung Galaxy A8s-ről készített koncepciófotón, vagy a Huawei által kiadott terveken is látható.

További részletek az Origo oldalán!