Május 30-án indulnak a hazai autós bajnokságok

Május utolsó hétvégéjén már lehet országos bajnoki versenyt rendezni Magyarországon autósportban – döntött pénteki ülésén a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) elnöksége.

A testület korábban úgy határozott, hogy május 31-ig tartja érvényben a versenyrendezésre vonatkozó tiltást, ugyanakkor a hétfőn országos szinten életbe lépett enyhítő intézkedések nyomán ezt a határidőt két nappal, május 29-ig rövidítette le.

Oláh Gyárfás, az MNASZ elnöke az MTI-nek azt mondta, május utolsó hétvégéjén a gokart szakág országos bajnoki fordulójával indul újra az autósportélet Magyarországon, ezt követően pedig már a többi szakágban is lesz lehetőség a versenyek megrendezésére.

„Más döntéseket is hoztunk, ezekre azért került sor, mert a szövetség igyekszik minden olyan lépést megtenni, amellyel a versenyzőket tudjuk segíteni” – nyilatkozta az MNASZ elnöke.

A szövetség június 1-jén teljesen új versenynaptárat tervez megjelentetni.

Ezért a hazai futamok rendezőinek május 15-ig be kell jelenteni rendezési szándékukat az MNASZ-nél.

Június 14-én a baranyai Kisvaszaron indulhat a raliszezon

Június 14-én indul a rali 3-as verseny, mellyel egyben a hazai raliversenyszezon is kezdetét veszi – olvasható a Rally Café autósport-magazin honlapján. Mint írják, Oláh Gyárfás, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség elnöke elmondta „a helyszín kézenfekvő, hiszen veszélyhelyzet bevezetése előtt Kisvaszar már megkapta az engedélyeket, most csak a dátumot kell módosítani.

Az országos bajnokság egy hónappal később, júliusban kezdődhet, az első verseny időpontját egyelőre nem tudni.

Forrás: MTI

Hirdetés