ROADPOL: így szabálytalankodtak a kamionosok, buszosok az elmúlt héten

A rendőrök az egyhetes Roadpol Truck & Bus akció során 2845 nehéz tehergépkocsit és 285 autóbuszt ellenőriztek, mutatjuk az eredményeket.

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózatának (ROADPOL) Truck & Bus európai szintű ellenőrzése zajlott az elmúlt héten, melynek keretében a rendőrség elsősorban a vezetési- és pihenőidőt, valamint a veszélyes áruk szállításával összefüggő szabályok megtartását vizsgálta – írja a Police.

Október 11. és 17. között az ellenőrzött járművek esetében 904 alkalommal állapítottak meg jogsértést.

Azonnali közlekedési korlátozást 10 nehéz tehergépkocsinál kellett elrendelni. Ebben a kategóriában vezetési- és pihenőidővel kapcsolatos szabályszegések miatt 73 alkalommal, a jármű-, illetve rakománybiztonsággal kapcsolatban 136 esetben, míg az okmányokkal kapcsolatos jogsértések miatt 60 alkalommal kellett intézkedni.

A sofőrök ellenőrzése során hat esetben merült fel alkoholfogyasztás gyanúja, 99 alkalommal a jármű vezetője, illetve utasa nem használta a biztonsági övet, illetve 220 jármű vezetője túllépte a megengedett legnagyobb sebességet.

Az autóbuszok ellenőrzésekor 13 sofőrt találtak, aki nem tartotta be a megengedett legnagyobb sebességre vonatkozó szabályt. A vezetési- és pihenőidővel kapcsolatos szabályszegések miatt 9 esetben, jármű-, illetve rakománybiztonsággal kapcsolatban hat alkalommal, az okmányokkal kapcsolatos jogsértések miatt 8 esetben kellett intézkedniük a rendőröknek.

Hirdetés