Versenyautó-csodák lepik el a Mecseket szeptemberben

Sok pécsi emlékezhet még arra, mikor felbőgtek a csúcsautók mecseki hegyiversenyeken. Hamarosan újra megcsodálhatjuk a legszebb járműveket a pécsi versenyautó-találkozón szeptember 26-án a Remeteréten!

hirdetés
Uránia Mozi

Régen volt már a Mecseken hegyiverseny, eltelt 15 év, pedig a sportág létezik Európa-szerte. Ezért rendeznek most Pécsen egy különleges találkozót, ahová sok versenyautó-kedvelő érdeklődőt, rajongót várnak a szervezők.

Mint Pirisa Zoltán szervező, hegyiversenyző elmondta, nagy hagyománya volt egykor Pécsen az ilyen típusú versenyzésnek, még Európa-bajnokságot, több futamot is szerveztek itt. Azonban felnőtt egy generáció, aki még nem is látott ilyen épített versenyautókat. Ezek nem sima utcai kocsik, olyan járműveket képzeljünk el, mint a Forma-1-es autók, szélesítésekkel, szárnyakkal.

A szuper, ingyenes esemény Remeteréten a hátsó salakos parkolóban lesz szeptember 26-án, szombaton. Az egész napos majális jellegű kiállításra veteránautósok, hegyiversenyzők, raliversenyzők hozzák el autóikat a gyerekek és felnőttek nagy örömére.
Az autókat beindítják, sőt be is lehet majd ülni – óriási élmény lesz ez főleg a kicsiknek, tette hozzá Pirisa Zoltán.

Mint mondta, a városban remek lehetőségek vannak, bízik benne, hogy akár az Európa-bajnokság térképére is vissza lehetne helyezni Pécset az esemény által.

Ilyen autókat csodálhatunk majd meg

– Régi nagy neveket szeretnénk meghívni: Forma 3000-es autóval jön Szász László, ami egészen úgy néz ki, mint egy Forma-1-es autó. Balatincz Zoltán Forma 2-es autóval jön, de kifejezetten hegyiversenypályára épített zsigulikkal, BMW-vel is érkeznek majd a versenyzők – fejtette ki a szervező.

Pirisa Zoltán elmondta, amatőr szervezésről van szó, a lelkesedés, az autóversenyzés szeretete hívja életre az eseményt.