Videojátékkal segíthetnek a Notre-Dame újraépítésében

Az újraépítéshez rengeteg pénzbeli felajánlás érkezett már, akad viszont egy – talán még az anyagiaknál is nagyobb – másik probléma is. A mérnököknek és művészeknek referenciaként használható anyagokra lesz szükségük, hogy képesek legyenek a lehető legpontosabban újraalkotni a megsemmisült szerkezeteket – írja az Origo.hu.

Ehhez pedig a lehető legváratlanabb helyről kaphatnak óriási segítséget!

A francia Ubisoft videojáték-fejlesztő cég által fejlesztett, 2014-ben megjelent Assassin’s Creed Unityben bejárható és megmászható helyszín a Notre-Dame. A videojátékok általában csak nagy vonalakban szokták lemásolni a valós helyszíneket, legfeljebb egyes részleteik esetében vigyáznak a pontosságra, azonban jelen esetben nem ez a helyzet.

Caroline Miousse, a Unity egyik felelős művésze a The Verge-nek adott interjújában elárulta, hogy két éven át dolgozott megszállottan a Notre-Dame minél precízebb lemodellezésén, még arra is ügyelt, hogy a téglák a megfelelő helyekre kerüljenek a falakban. Itt-ott persze történt néhány módosítás, de általánosságban véve rendkívül részletes és precíz munkát végzett, ami nagyban segítheti majd az újratervezést.

Hirdetés