5+1 darab, ami minden nő alapruhatárához elengedhetetlen

Vannak olyan örök érvényű ruhadarabok, melyek egyrészt sosem mennek ki a divatból, másrészt pedig remekül kombinálhatóak szinte minden nő stílusával. Ezek közül gyűjtöttünk össze néhányat Lánczos Benkő Tímea pécsi stylist segítségével. 

Hogy ki milyen színekben és fazonban szerzi be a felsorolt darabokat, az természetesen a saját ízlésén és a szekrényében található többi ruhán múlik, hiszen a lényeg az egymással való variálhatóság. Ami biztos: ha az alábbi 5+1 tippet követjük, sokkal könnyebben tudunk majd tudatosan építkezni a továbbiakban, sőt már az alapdarabokból is rengetegféle kreatív outfit hozható létre.

1. Háromból kettővel már nyerők vagyunk

Szinte minden évszakban jól jön egy plusz ruharéteg, ha elkap minket egy hűvösebb fuvallat, vagy akár eső. Így a réteges és persze divatos öltözködés érdekében szerezzünk be egy ballonkabátot, egy farmerdzsekit és egy bőr vagy bőrhatású kabátkát. Vagy legalább kettőt a háromból. Ezek jól variálhatóak és sosem mennek ki a divatból a szakember szerint.

2. Alá, vagy fölé öltözni? Naná!

Ha alapruhatárunkban megtalálható egy jó pulóver vagy garbó, azzal sosem lőhetünk mellé.

– Lehetőleg ne oversize fazont válasszunk, hanem olyan klasszikust, amit a többi alapdarab alá vagy fölé is magunkra tudunk ölteni – így a stylist.

3. Mindennel jól viselhető

A variálás miatt egy basic póló vagy ing mindig jól jön. Ez ugyanis szinte minden fazonnal és anyaggal jól kombinálható, ami az alapruhatár leglényegesebb feltétele.

4. Egy szoknya, egy nadrág

– Szükség lesz még egy az ember alakjához leginkább passzoló farmernadrágra és egy minden alkalomhoz és minden évszakban viselhető szoknyára. A legtöbb helyen a ceruzaszoknyát említik, de ez lehet A-vonalú vagy pliszírozott is, a legfontosabb a kényelem és a jól kombinálhatóság. Egy alapruhatárhoz tartozó szoknya akkor tökéletes, ha csinos magassarkúhoz és egyszerű saruhoz is fel tudjuk húzni – így a pécsi stylist.

5. Kell az a bizonyos “kis fekete”? 

Egy ujjatlan ruha, ami hordható harisnyával és nélküle is szintén fontos része a nők alapfelszerelésének. Régebben ezt a Chanel által elhíresült “kis feketével” azonosították, de azért nem kell ennyire komolyan venni, lehet ez más, a viselőjéhez jobban passzoló színű is. A ruha fazonja akármilyen lehet, az ujjatlan kivitelezés viszont amiatt fontos, hogy tudjunk alá és fölé is öltözni, vagyis egész évben hordható legyen, tette hozzá a szakember. Elmondta továbbá, az lenne a legjobb, ha a ruha szintén nem csak évszakfüggetlen, de alkalomfüggetlen is.

+1. Sokan nem szeretik, pedig…

Egyre több nő nem szereti a zakót, pedig ez a darab is nagyon jól jön az alapruhatárhoz. Ha nem teljesen stílusidegen, a szakember szerint mindenképpen gondolkozzunk el a beszerzésén.

– Ha alapruhatárról olvasunk, általában szinte ugyanazok a darabok vannak felsorolva minden felületen. Az viszont tény, hogy ezek nem mindenkinek előnyösek vagy férnek bele az egyéni stílusába. Éppen ezért workshopot szervezek, hogy mélyebben foglalkozva ezzel a témával a résztvevők úgy alakíthassák a segítségemmel saját ruhásszekrényüket, hogy a számukra megfelelő színek, fazonok szerepeljenek egymással jól kombinálható módon – mondta végezetül Lánczos Benkő Tímea.

Hirdetés