6 baki, amit ne kövess el az esküvődön!

A tíz centivel a föld felett járás lassan átcsap aggódó, rohanó realitássá, ahogy közeledik a nagy nap. A fiatal párok rengeteg mindent álmodnak meg, aztán döbbenten konstatálják az esküvőn, hogy hibát követtek el. Magusics Vica pécsi rendezvény és esküvői dekor stylist segít gatyába rázni terveinket.

hirdetés

Mindenki csodálatos esküvőről álmodik. Gyönyörű ruha, mesés díszítés, különleges virágok, emlékezetes helyszín. Előfordul azonban, hogy a meghittre tervezett esküvő sírva nevetéssé fajul, például, ha a menyasszony csokra fennakad a csilláron miközben a koszorúslányok epekedve várják, vagy esetleg a fotózás alatt kitalált extrém póz miatt balul sül el a kép. Ez legyen a legnagyobb gondunk, a szervezés során becsúszott bakikat viszont érdemes elkerülni.

1. Engedd el a Pinterestet!

– Sokan a Pinterestről letöltött képekkel érkeznek hozzám, ami egyrészt szuper dolog, mert van konkrét elképzelés. Azonban néha előfordul, hogy az elképzelés körülbelül ötféle stílusból tevődik össze, és a csokor köszönőviszonyban sincs a tortával vagy a ruhával. Mondhatnánk, hogy ezek a dolgok lényegtelenek, viszont az esküvő hangulatát nagyban befolyásolják – meséli Vica.

A DIY, vagyis a „csináld magad” mozgalom bár nagy divat, inkább bízzuk szakemberre a meghívó vagy az ültetőkártyák elkészítését, hiszen így a végére megkíméljük magunkat egy kisebb idegösszeomlástól.

pexels-photo-169190

2. Hagyd ki a rokonokat a feladatokból!

Annyi pénzt úgysem tudsz megspórolni, amennyi bosszúságot okozni fog, ha sok ismerőst, rokont bevonsz a feladatok elvégzésébe. Ne a nagynéni legyen a fotós, ne a testvéred varrja a ruhádat, és ha lehet, akkor minden ismerőst hagyj ki a szervezésből. Ha ugyanis az ő munkájukkal nem leszel elégedett, akkor sokkal kínosabb lesz a szituáció, és a kommunikáció is nehezebb lesz. Nem beszélve arról, ha esküvő alatti feladatot adsz az ismerősöknek, ők tutira kimaradnak a buliból.

3. Minden legyen a ti stílusotok!

Láttál egy tökéletes képet egy amerikai esküvőről, lilába borulva a tóparton? Engedd el. A legjobb, amit tehetsz az esküvőddel, hogy a saját stílusotoknak megfelelően szerveztek mindent, legyen az ruha, dekor, helyszín, bármi!

– Én azt tapasztalom, sokan ott rontják el, hogy nem mernek önmaguk lenni, hanem a divatot vagy épp egy barátnő korábbi esküvőjének stílusát követik – mondja a szakember.

4. Ne a virágokra ússzon el a büdzsé fele

A virágok mennyisége, amit a tengerentúli kollégák használnak fel – és amivel az internet is el van árasztva – hihetetlenül magas költséggel járnak. Inkább többször tisztázzuk a virágkötőkkel az árakat, mielőtt megrendeljük a rengeteg zöldet. A költségeket úgy tudjuk hatékonyan csökkenteni, hogy például szezonális virágokat választunk.

pexels-photo-128922

5. Csak olyat hívj meg, akit szívesen látsz!

Ahogy megkérik az ember lányának a kezét, elkezd növekedni azoknak a sora, akiket „muszáj” meghívni, hiszen mit szólna, ha nem lehetne ott a nagy napon. Persze a kérvényt anyuka és anyós is benyújtja, hiszen Mariska néni a család régi barátja. A legjobb, ha ezeket a kéréseket tudomásul sem vesszük, és a lagzira csak olyan embereket hívunk meg, akiket szívesen látunk, és akik tényleg örömmel buliznak velünk reggelig.

6. Ne hallgass mindenben a szülőkre!

A pár egybekelése legalább olyan nagy öröm az anyának és apának, mint a fiatal párnak. Ebből kifolyólag sok is az ötlet, a szülők azonban képesek az ötleteket tényként előadni, és rátukmálni a párra. Ilyenkor próbáljuk kicsit csitítani a kedélyeket, és tisztázni: ez a nap rólatok szól!

– Én azt tanácsolom minden hozzám forduló párnak, hogy merjenek különlegesnek lenni, olyannak, mint amilyen különlegesek ők maguk – zárja Magusics Vica.