A gyermek a szülő legféltettebb kincse, a PTE-n megtanítanak vigyázni rá!

Gyermekkori vészhelyzetek – Hogyan mentsem meg a gyermekem? címmel indítottak nemrég tanfolyamot a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karán (PTE ETK). A program elsősorban kisgyermekes, illetve leendő szülőknek szól, akik az intézmény sürgősségi ellátást végző orvosaival, mentőtisztjeivel találkozhatnak, és tudhatják meg, mit kell tenniük a legkülönbözőbb problémák felmerülésekor.

A résztvevők a tanfolyam elvégzése után magabiztos alaptudással felvértezve ismerik fel, hogy a legkülönfélébb vészhelyzetek esetén hogyan mentsék meg gyermekük életét. A program hasznos lehet még gyermekekkel foglalkozó pedagógusoknak, tanítóknak, nevelőknek, tábor vezetőknek is. Az első turnus 15 fővel elindult szeptember 17-én, de a második csoportba még egészen október 11-ig jelentkezhetnek az érdeklődők.

Még több fontos információ: 

  • A tanfolyam részletes tematikája letölthető ITT.
  • A laikusoknak szóló egészségügyi tanfolyam díja 4 alkalomra 25 ezer forint személyenként, ha valaki csak egy-egy napra csatlakozna, akkor 7 ezer forintot kell fizetnie. Párok jelentkezése esetén mind a 4 alkalom 22 ezer forintba kerül, egy pedig 5500-ba.
  • A továbbképzésen való részvétel feltétele: leadott és a szervező által elfogadott, visszaigazolt jelentkezés; befizetett továbbképzési díj illetve a befizetési bizonylat másolatának e-mail-es megküldése.
  • A jelentkezési lap IDE kattintva érhető el. Párok esetében mind a két félnek külön-külön ki kell töltenie. A jelentkezéseket a beérkezések sorrendjében fogadják el.
  • Kérdés esetén a következő elérhetőségeken érdeklődhetünk elektronikus úton vagy telefonon: szti@etk.pte.hu, ferenc.vadasz@etk.pte.hu, +36 30 372 95 19, +36 72 513 675.

A PécsTV műsorában nemrég Pandur Attila, a PTE ETK szakoktatója, mentőtiszt; valamint dr. Kiss Mariann, gyermekgyógyász, sürgősségi szakorvos beszélt a tanfolyamról és a gyermekeket érő balesetekről: 

Hirdetés