Első gyermekét váró kismamaként, tapasztalatlanul nehéz jó döntéseket hozni, főleg, ha a babakelengyékről van szó. Minden szülő a legjobbat akarja, de közel sem biztos, hogy azt a boltok polcain fogja megtalálni. Legyen az babakocsi, kiságy, pelenkázó, légzésfigyelő vagy mérleg, segítünk a legköltséghatékonyabb megoldást megtalálni a Mommies Lions Club anyukáinak közreműködésével.

Online piacterek

Triviálisnak hangzik, a gyerekvállalás küszöbén mégsem gondolnak a szülők az online piacterek nyújtotta lehetőségekre. Nem győzzük hangsúlyozni, hogy ezeken az oldalakon akár komplett bababútorokat is kifoghatunk töredékáron, ráadásul még a minőségből sem kell lejjebb adnunk. A rendre kifogástalan állapotú bútorok, kellékek hatalmas anyagi tehertől szabadíthatják meg a családokat.

Mindenre van egy Facebook-csoport

Márkás, kifogástalan állapotú termékek tömkelegét találhatjuk meg a zárt közösségekben. Mert ugye ma már mindenre van egy Facebook-csoport. Csak babakocsikat eladó és cserélő csoportokból van vagy száz: használt design, sport, luxus, olcsó vagy prémium, adok-veszek és apró – győzünk majd válogatni a csoportok között, ha rászánjuk az időt, márpedig érdemes. Nemrég ITT szedtük össze a leghasznosabb oldalakat.

Ha meg is néznénk: pécsi bababörzék

Ma már gyakran rendeznek baba-, gyerekruha és játékbörzéket Pécsen. A gyerekek tényleg úgy nőnek, mint a gomba, ezért fölösleges vadi új cuccokat beszereznünk a picinek, sőt, a havi rendszerességgel megszervezett börzéken kincsekre lehet lelni. Ezeken a rendezvényeken nem utolsósorban meg tudjuk tapogatni a portékákat, miközben értékes jótanácsokra tehetünk szert, és tapasztalatokat is cserélhetünk a gyakorlott anyukákkal.

Bátran béreljünk is

Az olyan eszközöket mint a babamérleg, bébiőr vagy a légzésfigyelő, érdemesebb inkább bérelni, mint megvásárolni. A méregdrága kellékek akár 80 ezer forintra is rúghatnak, ráadásul általában egy hétig használják csak az újdonsült szülők.

A babakellék-kölcsönzéssel foglalkozó pécsi üzleteket ITT találjuk.

Ne legyünk szégyenlősek, kérjünk ajándékba!

A rokonok úgyis el fognak árasztani minket ajándékokkal, ezért cumit, takarót és ruhákat se vegyünk előre, mert lesz belőle tonnányi. Ne legyünk szégyenlősek, ha a vendégségbe érkező rokon, barát megkérdezi, hogy mire volna szükségünk, akkor nyugodtan mondjuk el. Sok-sok hasztalan ajándéknak vehetjük elejét, és mindenki jól fogja magát érezni a vendégségben.

Ha újat vennénk, keressük a pécsi tervezőket!

Városunkban rengeteg olyan márka van, melyek termékeit érdemes megvásárolni újonnan. Képtelenség lenne mindet felsorolni, csak hogy néhányat említsünk: Szipl Mara növényekkel festett, természetes alapanyagból és természetes töltetet tartalmazó plüssállatait, Lévai-Litter Éva gyógyászati segédeszköznek minősülő babahordozóit, vagy a halk, szabályozható, higiénikus, nem utolsósorban pedig nagyon dizájnos orrszívó porszívót, a Nosiboot is érdemes megnézni.

hirdetés

Hirdetés