Beteg gyermekekért ússza át a Balatont a pécsi Almádi Zsófia

A pécsi nő lételeme a víz, Thaiföldön úszást is oktatott

Jótékony céllal vállalkozik augusztus 1-én a Balaton-átúszásra a fiatal pécsi nő: az Élménykülönítmény sportolójaként ugrik vízbe, hogy a Bátor Tábor – mely egy sok éve működő, élményterápiás rendezvény, súlyosan és krónikusan beteg gyermekek részére – megvalósítását segítse. A kitűzött célja 150 ezer forint összegyűjtése, amiben mi is támogathatjuk. 

hirdetés
Uránia Mozi

Lapunknak a pécsi nő elmondta, rajong a vízi sportokért, sőt sokáig úszott és oktatott is testnevelést és úszást korábban Thaiföldön. A Balaton-táv azonban számára is új kihívást jelent.

Kérdésünkre, hogy miért éppen a Bátor Táborért vesz részt az eseményen, azt felelte, ez a tábor azért fontos neki, mert tavaly önkéntesként megtapasztalhatta, hogy nem csak a szlogenben van jelen, hogy „életeket változtatnak”.

– Azok a gyerekek és családok, akik eljönnek egy-egy turnusra, nagyon nehéz időszakon vannak túl, vagy éppen még benne, és minden apró gesztusért, biztatásért, szeretetért borzasztóan hálásak. A legbátrabb emberekkel találkoztam ott, és a reggel fél hetes úszásomon nincs inspirálóbb, mint rájuk gondolni, illetve arra, hogy a #bátrakértúszom – fejtette ki.

„Kérlek, fogadj örökbe egy-egy karcsapást, levegővételt, métert és kilométert, hogy együtt érhessük el ezt a célt!”

– írja bemutatkozásában, az Élménykülönítmény támogatói honlapján – mely felületen bárki hozzájárulhat a gyűjtés sikeréhez – Almádi Zsófia, akit a pécsiek leginkább Zsurca néven ismernek.

Hirdetés