Egy jó céges program sose rossz!

Itt a tavasz, lassan pedig ideje kimozdulni a családdal, barátokkal, de ami talán még fontosabb – a kollégákkal is. Egy kis csapatépítés ugyanis sosem árt, ha a másik irodában vagy épületben dolgozó kollégát még nem is ismerjük igazán. Csokorba szedtük, Pécsett milyen csoportos szabadidős lehetőségeink vannak tavasszal.

hirdetés

Bezárva egy szobába a kollégákkal

Az biztos, hogy a szabadulós játékok segítik a kollégák közötti kommunikációt, így azzal is jól fogunk majd együttműködni, akivel egyébként nem biztos, hogy zökkenőmentes a kapcsolatunk. A közösségi gondolkodást igénylő játékot nem csak egy helyszínen próbálhatjuk ki. A Várady Antal utcában található Csinos Presszó Paraparkjában két pálya is van, amiből megpróbálhatunk kiszabadulni, de a Ferencesek utcájában is van az úgynevezett Szabadulj!-pálya. Ezeken kívül van még a FifIQa Pécsett , a Tímár utcában.

Szabadulós játék

Menekülj a főnök elől!

Még ha nem is sorolandó a paintball az extrém sportok közé, a terepruhában kúszó-mászó csapatok célja egymás kilövése és a túlélés – így ez már önmagában is egy extrém helyzet. Nem beszélve arról, hogy ha a golyó nem is veszi az életed, becsapódása igen fájdalmas tud lenni, mindezt pedig a már jól ismert kollégákkal.

Pécsett két pálya említésre méltó, a Rino Paintball Pécs és az Otisz Paintball Team rendkívül változatos játékokkal és pályákkal csalogatják az érdeklődőket. Kisebb és nagyobb csapatokban lehet részt venni a játékban, majd különböző célokat végrehajtva megnyerni azt – ez lehet túszszabadítás, egy zászló megszerzése vagy csak egyszerűen a másik csapat kilövése.

Lakatlan szigeten együtt

A Mecsextrém Park a csapat összekovácsolására egy komplett programot állított össze. Az élményprogram speciálisan négy izgalmas témában a park játékaira kidolgozott „kalandokra” épül. A Rejtélyek nyomában, A Nagy Összeszerelő Show, Távol a világtól és a Lakatlan sziget nevű állomások garantálják, hogy szorosabbra fűződjenek a kapcsolatok a kedves munkatársak között. Bővebb információt ITT gyűjthetünk.

Paintball 2

Lövészet – élesben!

A lövészet közösségi élmény, épp ezért csapatépítési tréningekhez is ajánlott, hiszen felszínre hozza a résztvevők jó, illetve fejlesztésre szoruló képességeit. Ahogy pedig elsül az ember kezében egy Smith & Wesson pisztoly, az nem csupán izgalmas és adrenalinpumpáló élmény, hanem kihívás is – hiszen jól célozni nem könnyű. Aki viszont rááll a folyamatra és koncentrál, az jelentős sikerélménnyel távozhat a lőtérről. A korábbi cikkünket ITT olvashatja el, videós anyagunkat pedig IDE kattintva érheti el.

Fel a bakancsot!

Korábban már írtunk a legjobb baranyai zarándokutakról. Ezek között szabályosan el lehet veszni, annyi van. Szóval húzzuk fel hétvégén a bakancsot, beszéljünk meg egy útvonalat és irány a Mecsek! IDE kattintva szemezgethetünk, de most mi választunk egyet, hogy meghozzuk a kedvet.

[box title=”Kelet Mecsek: Kisújbánya, Püspökszentlászló” box_color=”#48c15c”]

Hossz: 10 km, körtúra

Állomások: Kisújbánya, Cigány-hegyi kilátó, Diós-kút, Püspökszentlászló, Kistóti-völgy, Pusztabánya, Kisújbánya

Jellemzők: A Kelet-Mecsek Tájvédelmi Körzet közepén, a festői szépségű kisújbányai medencében található útvonal, történelmi hangulatot árasztó gyönyörű természeti környezet. Kisújbányát eredetileg Vitriaria Nova, Neue Glashütte néven említették. Kápolnája Szent Márton tiszteletére épült 1794-ben. Püspökszentlászló pedig történelmi emlékhely, kastélya és temploma kiemelkedően csodálatos későbarokk műemlék. A középkori falucska modern története a török hódoltság után kezdődött, amikor Eszterházy Pál pécsi püspök az elnéptelenedett település kápolnájának helyére templomot és nyári rezidenciát építtetett 1797-ben. Az épületet a 20.század legelején Zichy Gyula püspök felújíttatta.[/box]