Egy pécsi hölgy az ország legkeményebb sofőrje

Egy építkezésen általában nem akármilyen látvány egy fiatal hölgy jelenléte. Reichert Adriennt viszont – szó szerint – kőkeményen kell venni. Ő szállítja ugyanis a betont. A rózsaszín elemekkel is bíró járgánya pedig 26 tonnát nyom!

hirdetés

A lányok többsége általában cuki kiskocsikról ábrándozik. A 33 éves Adrienn viszont kicsit másképp látja ezt a dolgot. Egész pontosan egy betonkeverő kormánya mögül. Onnan végzi ugyanis napi munkáját. És nagyon élvezi.

Olyan tisztán tartja a betonkeverőt, mint más a saját kiskocsiját

– A mixerkocsi előtt nyerges vontatót vezettem, fél évig nemzetközi fuvarozásban dolgoztam, most pedig beálltam a családi vállalkozásba. Én hordom a mixerkocsival a betont az építkezésekre – meséli Adrienn.

Megmondom őszintén, jobban szeretem ezt az autót vezetni, mint a személygépkocsit. Igaz, jobban kell vele vigyázni, lassabb is, de magasabban ülök és rálátok a forgalomra.

Végzettsége: szülésznő

Adrienn szülésznőnek készült, de egy napot sem töltött az egészségügyben. A babázás helyett apja által vezetett családi vállalkozásába szállt be. Eleinte csak a szabadságon lévő sofőröket helyettesítette, de aztán annyira belejött a kemény munkába, hogy már a barátját is megbabonázta ezzel.

– Miután végeztem a szülésznő képzéssel, beadtam a jelentkezésemet pár helyre, de nem kaptam visszajelzést. Én viszont mindenképpen dolgozni akartam. Az is igaz, hogy már a főiskola alatt kacérkodtam a mixerkocsi gondolatával, mert az összes jogosítványt megcsináltam, ami egy ekkora autóhoz kell.

Napi három-négyszer tuti fordulok a 14 tonna betonnal a hátam mögött.

Adri kemény munkabírása a férfiakat lefagyasztja

Mixerkocsija sem hétköznapi

– Csajosabbra festettük azt a kocsit, amivel most én járok. Így lett szürke alapon rózsaszín a betonkeverő. Nem az volt a cél, hogy feltűnő legyen, de azért elég sokan megnézik a járgányt – mondta.

 A betonmixerben 6 köbméternyi a beton fér el, ami 14 tonnát nyom. A járművel együtt ez 26 tonnás súlyt jelent. Az utakon sokan bele sem gondolnak abba, hogy milyen nehéz egy ilyen járművel megállni – mondja Adri.  
Mint a rajzfilmeken, csak épp ez a mixerkocsi Pécs utcáit járja

Adrienn nemcsak koncertre járt a Kodályba

Pécsett számos olyan épület van, amelynek alapjainak megépítéséhez a fiatal hölgy szállította az anyagot.

– Még huszonéves voltam, amikor az első nagy munkám az volt, hogy a Kodály Központ felhúzásához fuvarozzam a betont. Ezután jártam a mixerrel a Zsolnay-negyedben is, de most sem unatkozom. Nyár elején a kosárlabda-akadémiához jártam sokat, szintén betont önteni.

Adrit pedig lehet, hogy pár év múlva egy ilyenben is láthatjuk:

 

hirdetés