Egy tájékoztatóban minden, amit a szülésről tudni kell

Egy gyermeket világra hozni az édesanya számára aktív testi-, lelki- és szellemi folyamat, mely során több, igen komoly döntést kell meghoznia a várandósnak, persze a szakemberek segítségével. Nemrég az Országos Kórházi Főigazgatóság adott ki egy a Pécsi Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika alapelveivel is egyező tájékoztatót, mellyel segítik a kismamákat abban, hogy jobban felkészülhessenek a szüléssel kapcsolatos eseményekre, tudnivalókra.

A családközpontú ellátás alapját képezi többek között a szülés természetes lefolyásának támogatása. Már a várandósgondozás során a szakemberek segítségével készíthet az anya szülési tervet, amit nyilvánvalóan akkor lehetséges tartani, ha minden megfelelő ütemben halad. Hogy mely helyzetekben dönthet a kismama, illetve mikor nincs erre lehetőség, az is kiderül a most kiadott dokumentumokból. A tájékoztatóból rendkívül hasznos információkat tudhatnak meg a párok például

a gyerekvállalás előtti teendőkről, de a szülésről, a vajúdásról, a különböző beavatkozásokról, sőt, a fájdalomcsillapításról is.

A Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ (PTE KK) Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika honlapjáról emellett letölthető egy formanyomtatvány is, melyet érdemes a szülés előtt kitöltenie a kismamáknak, hiszen ezen jelezhetik kéréseiket az egészségügyi szakemberek felé.

IDE KATTINTVA jutunk a dokumentumokhoz.