Egy ünnep az egész családnak

A 13. országos szintű Születés Hete Fesztivál tavasztól nyár végéig szervezi eseményeit és várja az érdeklődőket Budapesten és számos vidéki városban. Pécsen május első hétvégéjén, 5-8. között vehetünk részt a színes szakmai, kulturális és tájékoztató rendezvénysorozaton.

hirdetés

Az esemény célja, hogy a hiteles információkat a lehető legszélesebb körben tudják eljuttatni a családokhoz. A rendezvények összeállítása, valamint az ott hallható előadások számos szakember, köztük szülésznők, védőnők, szoptatási tanácsadók, művelődésszervezők, pedagógusok, hordozást oktató szakemberek, baba-mama körök, alternatív gyógyászati központokban dolgozók együttes munkája során valósul meg.

– Az arculathasználat jogának megvásárlása után az adott város szervezői döntenek arról, hogy milyen tartalommal töltik meg az eseményt. A programok mindig helyiek – emeli ki Zeller Zsófia, a rendezvény egyik pécsi szervezője.

születés hete_nnfoto.hu
fotó: nnfoto.hu

Az összeállított programok és témák alapján Pécsen is elsősorban a babát tervező párokat, állapotos, vagy már gyermekeiket nevelő anyukákat és családjukat várják a rendezvényre a szervezők.

Csütörtök kora reggeltől vasárnap késő estig különböző helyszíneken van módjuk az érdeklődőknek tájékozódni, termékeket kipróbálni, vagy más hasonló cipőben járó szülőkkel információt cserélni az egymást követő programok és előadások alatt. Emellett kirándulásokra, sétákra és különböző szórakoztató programra is várják a családokat.

születés_hete_nnfoto.hu
fotó: nnfoto.hu

Az átlagosan egy-két órás előadások témái között a családtervezés, várandóság, szoptatás, szexualitás, párkapcsolat, női szerepek, babák hordozása mind megtalálhatóak, melyeket a szakterület egy-egy képviselője ad elő az érdeklődőknek.

A részletes programok leírása és a helyszínek itt olvashatóak.