Hat hasznos nyári tábor kicsiknek!

Children Friendship Togetherness Smiling Happiness Concept

Alig várják a gyerekek az évzárót és a nyári vakációzást. A szülők már kevésbé, hiszen komoly időmenedzsmentet igényel az aprónép elhelyezése nyáron, amíg dolgozik anyuka és apuka. Bár nem megoldás egész nyárra, egy-egy tábor mégis segíthet ebben szülőknek, plusz, ha olyan tábort választanak, akkor a gyerek még tanulhat is valamit. Górcső alá vettük a pécsi táborokat, és összegyűjtöttük a legkreatívabbakat.

hirdetés

Vadásztábor a Bükkösdi Ökoparkban

Helyszín: Ökopark, Bükkösd
Korosztály: 10 éves kortól

A tábort évek óta megrendezik a Bükkösdi Ökoparkban, ahol a vadászat iránt érdeklődő gyerekek a természetvédelemről, vadászatról, trófeákról, vadgazdálkodásról tanulhatnak, ismeretszerző és szabadidős programok keretein belül. A tematikus órákat szakemberek vezetik, a táborvezető: Jauk Edit.


Stílustábor Lánczos Benkő Tímeával

Helyszín: Hotel Mediterrán
Korosztály: 6-15 év

Divattervezés rajzos és textilmontázsos megoldással, fotózási gyakorlatok, kiegészítő varrás, styling feladatok és még sok minden lesz Lánczos Benkő Tímea stílustáborában. A pécsi stylist azoknak a gyerkőcöknek ajánlja elsősorban a tábort, akik kreatívak, érdeklődnek az öltözködés iránt, szeretnek saját készítésű dolgokat alkotni. Az utolsó napon fotózás is lesz, melynek keretein belül két retusált fénykép is készül a táborozókról, a tábor díja tartalmazza a fotót, továbbá napi három étkezést és az alapanyagokat is.


Kalandtábor a Mecsextrém Parkban

Helyszín: Mecsextrém Park
Korosztály: 6-14 év

Minden kalandvágyó gyerek kedvence lehet a Mecsextrém nyári  programja. Alpesi kötélpark, erdei bob, kötélpiramis, fenyves labirintus, ügyességi- és társasjátékok várják őket. Az ötnapos tábor ideje alatt a parkot körülvevő erdőben szervezett versenyeken, tudáspróbákon mérhetik össze ügyességüket a résztvevők. A környék erdeibe kirándulást is szerveznek, de a tábori program része a kincskeresés, valamint különböző kulturális programok és strandolás is. Az árban a napi kétszeri étkezés is benne van.


Magonc- gyalogcincér és fűben fában játéktábor az Erdő Házában

Helyszín: Erdő Háza, Hetvehely – Sás-völgy
Korosztály: 6-14 év

A Magonctábort elsősorban azoknak a 6-10 éves gyerekeknek ajánlják, akik szívesen kirándulnak, és örömmel fedeznék fel az erdők és mezők növényeit, állatait, a közeli patak titokzatos lakóit. A táborban sok közös játék, furfangos fejtörő, kreatív feladvány, kirándulások, esti tábortűz, csillagmegfigyelés, kézműves foglalkozások és közös bográcsvacsora is lesz.

A Gyalogcincér táborba a természetet felfedezni vágyó nagyobb, 10-14 éves ifjakat várják, akik szeretnek hegyen, völgyön gyalogolni, felfedeznék az erdők növény- és állatvilágát, a csillagos égbolt titkait, vagy épp vadakat lesnének. A táborlakók megismerhetik a turistatérkép és a tájoló használatát, bepillantást nyerhetnek a természetjárás gyakorlati tudnivalóiba is. A Fűben-fában táborba az alkotni vágyó, kreatív, természetet megismerni és a különböző kézműves technikákat elsajátítani akaró, 6-14 éves gyerekeket várják szívesen. A táborban a résztvevők találkozhatnak régi népi játékokkal, a túraversenyen pedig lehetőség nyílik arra, hogy a gyerekek csapatokban, egymást segítve próbára tegyék kreativitásukat és tájékozódó képességüket is.