A házasokról szólt a nap Pécsen

Szombaton délután elstartolt a Magtár Látogatóközpontban a 15. pécsi Házasság Világnapja, ahova a Felvidékről, Kárpátaljáról, Erdélyből és a Vajdaságból is érkeztek látogatók.

hirdetés

A Házasság Világnapja alkalmából a Nagycsaládosok Országos Egyesülete és a Pécsi Püspökség egyedülálló pécsi kedvezményt mutatott be a helyi családoknak szombaton: átadták a Pécsi Püspökség múzeumaiba szóló kedvezményes múzeumi belépőket jelző matricát.

Az eseményen a Nagycsaládosok Országos Egyesülete bemutatta azt a díjat, amit a Nemzetközi Családfejlesztési Szövetségtől kapott, és január 30-án New Yorkban az ENSZ központjában vehetett át. Ezután a Magtár Dísztermében ünnepélyesen is elkezdődött a Házasság Világnapja, ahol Csizi Péter, országgyűlési képviselő, és Páva Zsolt, Pécs polgármestere is köszöntötte a látogatókat.

– Sajnos a házasságkötések fele még mindig válással végződik. Ezeken a számokon lehet változtatni, a házasságok azonban sosem a házasságkötések számát fogják jelenteni, hanem az emberi kapcsolatokat, melyeket napról napra, alapos odafigyeléssel és energiával ápolunk és fenntartunk – mondta el Csizi Péter szombaton.

Páva Zsolt, Pécs polgármestere hozzátette, hogy olyan világban élünk, ahol a család mint érték nincs kellően megbecsülve. – Azonban a magyar kormány és Pécs is próbál mindent megtenni a családokért, ott, ahol tud, támogatja őket – mondta el Páva Zsolt.

A jelenlévőket dr. Udvardy György, pécsi megyéspüspök, Kardosné Gyurkó Katalin, a NOE elnöke és Herbert Gábor, a PSZNE elnöke is köszöntötte.