Így tedd igazán kényelmessé gyermeked babakocsiját

A legtöbb kisgyermekes család napi rendszerességgel használja a babakocsit. Épp ezért fontos, hogy az a gyerekek és a szülők számára is könnyen kezelhető és kényelmes legyen. Számos olyan babakocsi-kiegészítő közül válogathatunk, amely komfortosabbá teszi a picik számára a sétákat. Ráadásul ezek a praktikus eszközök a babakocsik állagát is óvják.

hirdetés
Uránia Mozi

Biztonságiöv-védők

A babakocsi hordozórészében és a sportrészben is találhatóak biztonsági övek. Ezek a pántok biztosítják, hogy a picik még véletlenül se eshessenek ki az ülésekből. Előfordulhat, hogy ezek a sűrű szövésű, kemény pántok dörzsölik a kicsik bőrét. Ezért érdemes babakocsiöv-védőket használni. 

Ezek a kellemes, bababarát anyagból készült, tépőzáras hengerek megvédik a babák bőrét az irritációtól. Ám nem csak a gyerekeket, az öveket is óvják. A babakocsiból nézelődő gyerekek sokszor esznek vagy isznak séta közben. Ezért a kocsi és a pántok is fokozottan ki vannak téve a szennyeződéseknek. 

Babakocsikarfa-védők

Nem csak a pántokat, a babakocsik karfáit is érdemes megóvnunk. Ezek a gyermek előtt keresztben elhelyezkedő biztonsági rudak általában szivaccsal vannak bevonva. A babák kezei játék vagy épp evés közben piszkosak lesznek. Ha koszos kézzel összefogdossák a karfát, maradandó foltok maradhatnak rajta. Ez pedig nem esztétikus, és csökkenti a babakocsi értékét is. Sok babakocsi ugyanis nem csak egy gyermeket szolgál ki, továbbadják őket a szülők. 

Ami a karfa megóvásánál is fontosabb, az a babák biztonsága. A rudat borító szivacsot ugyanis a gyerekek megrághatják. Ha kiharapnak ebből a bevonatból egy darabot, az fulladáshoz vezethet. A karfavédővel ez a veszély elhárul.

Babakocsibetétek a kényelmes ülésekért

A babakocsikat a gyártók strapabíró, keményebb szövetekből készítik. Ez logikus, hiszen a babajárgányokban évekig utaznak a gyerekek, így időtállónak kell lenniük. Azonban ezek a szövetek sokszor nem elég puhák a babák számára. Ezért is praktikus kiegészítő egy babakocsibetét, mely kényelmesebbé teszi a mózeskosarakat, a hordozókat és a sportüléseket egyaránt.

Megkötőkkel és a biztonsági pántok átvezetésével rögzíthetőek a babakocsikban ezek a vékony töltettel ellátott betétek. Télen ez a réteg a kocsiban segít melegen tartani a gyerekek hátát. Nyáron pedig komfortosabb érzést ad a melegben, mint a babakocsi saját, keményebb szövete és minimálisra csökkenti az izzadást. 

Kézmelegítő, hogy a szülők se fázzanak

A hosszú séták során nem csak a gyerekek, a szülők komfortérzete is fontos. A babakocsi tolókarjára rögzíthető kézmelegítő nagyon praktikus az őszi-téli levegőzések során. Ezek a patentos, bundás zsebek a legnagyobb hidegben is melegen tartják a felnőttek kezeit. 

Tolhatjuk gyermekünket szélben, esőben, a kézmelegítő nem engedi át a nedvességet. Ha nem akarjuk, hogy a fázó kezeink miatt idő előtt haza kelljen térni, szerezzünk be egy kézmelegítőt. Ne csak gyermekeinkről, magunkról is gondoskodjunk.

(x)