Ilyen húzásokkal bosszanthatunk másokat

Vannak olyan alapvető viselkedési formák, amikről eszünkbe se jutna, hogy egész idáig rosszul csináltuk. Arra pedig végképp nem gondolunk, hogy ezzel a viselkedéssel nem csak a saját életünket, de másokét is megnehezítettük. Összegyűjtöttünk néhányat ezek közül, amikkel érdemes lenne felhagyni.

hirdetés

Szauna utáni merülő fürdő

Csak nagyon kevesen tudják az alkalmi szaunázók közül, hogy az íratlan illemszabály szerint a forró helyiségből kilépve tilos azonnal a hideg vizű medencébe merülni. Első lépésként egy forró zuhany javasolt. A testünket borító verejtéket lemosva azonban már bátran csobbanhatunk a szervezetünket hűtő, kedvező élettani hatásokat produkáló jeges vizű fürdőben.

Hogyan teázzunk helyesen?

Nehéz lenne összefoglalni, de szerencsénkre szinte valamennyi fontos információ a tea dobozára van írva. Érdemes is elolvasni, hiszen a tea típusától és a teafű mennyiségétől függően is változhat a filter áztatásának ideje, de sok esetben az is ki van emelve, mennyi vízben érdemes azt áztatni. A leírt utasításokat betartva, lényegesen fokozhatjuk a teázás adta élményt.

teafilter

Mikor jön a fogselyem?

A fogselymet a mindig fogmosás után kell használni. Ennek ellenére sokaknak félrevezető lehet a sorrend, hiszen a fogselyem használatának is a lepedék eltávolítása a célja. Viszont ebben az esetben már elegendő öblögetéssel megszabadulni a fogselymezéssel a fogakra került lepedéktől.

Hol utazzunk a mozgólépcsőn?

Sokan gondolhatják, talán felesleges egy ilyen összeállításba beletenni, hogy hogyan használható helyesen a mozgólépcső, vagy a mozgójárda, hiszen a társadalom már kezd a kívánt szocializációs folyamatokkal megbirkózni. Mivel azonban még mindig találkozunk renitens utazókkal, nem árt ismét kiemelni, nem csak az autóban ülve fontos a jobbra tartás szabálya. Azzal, ha mindenki jobbra húzódva foglalja el a helyét a lépcsőn, vagy járdán, biztosítja a lehetőséget azoknak is a gyorsabb haladásra, akik lépésben tennék meg az emeletek közötti utat.

mozólépcső