Itt az ősz, élj színesebben!

Az ősz az az évszak, ami csodálatos színeivel kápráztat el minket, ezért használjuk fel a természet adta lehetőségeket és díszítsünk mi is! Ilyenkor a leggyönyörűbbek a természet színei, de a nyirkos-hideg idő miatt kevésbé megyünk ki otthonunkból. Néhány egyszerű praktikával lakásunk és öltözetünk is vidámabb lehet.

hirdetés


Ahogy minden évszakban, úgy ősszel is fel lehet dobni magunkat és lakásunkat pár színes kiegészítővel és mutatós dekorációval. Őszi levelek, bogyók és termések tehetik színesebbé életünket. Itt az ősz, de varázsoljunk magunk köré színeket!

Otthon

Mindössze pár színes levélre, termésre, madzagra, ragasztóra van szükségünk a dekorációhoz, ami ráadásul a gyerekek levél- és termésgyűjtő akcióit is segítheti. Gesztenye, toboz, levelek, csipkebogyó, dió – egy tettyei vagy égervölgyi sétával egybekötött játszótér-látogatással minden kellék beszerezhető.

Ehhez egy koszorú-alap kell, amelyre csak rá kell ragasztgatni a begyűjtött terméseket és leveleket. Az apró dísztökökből egy kis farigcsálással a gyerekek kedvére való asztaldíszeket is összedobhatunk.

lakas

Ha már amúgy is tele a spájz kiürült befőttesüvegekkel, akkor vegyük elő őket, töltsük meg ágacskákkal, levelekkel, termésekkel vagy teamécsesekkel, és máris kész az asztali dekoráció. Kinek ne lenne néhány elfekvő képkerete a szekrény mélyén? Tegyünk bele színes leveleket, így tegyük ki a falra, vagy csak támaszuk a könyvespolcra!

koszoru4

A Mecsekoldalban számtalan helyen találunk vadon növő csipkebogyót; a vöröslő bogyók színesebbé teszik a lakást vagy az ajtókoszorút. De ha nincs sok időnk, pakoljunk gyorsan a tálcán álló gyertyák köré őszi gyümölcsöket és terméseket.

Divat
A színek fontos szerepet játszanak az életünkben, éljünk a színek adta lehetősséggel, próbáljuk felhasználni őket öltözködésünkben, használjuk ki megnyugtató hatásukat! A tanácstalan tervezgetők jól teszik, ha megfigyelik a természetet, ahol minden összeáll és harmóniát sugároz. Így könnyedén kereshetünk kedvenc színünkhöz kiegészítőket, csak meg kell figyelni a természetet és kész is a saját színpaletta.

divat
Ne erőltessük most a túl élénk színeket, keresgéljünk a meleg, aranyos termések és érett gyümölcsök színei, sárgult és vöröslő levelek és természetes földszínek között. Ősszel végre újra elkezdhetünk rétegesen öltözködni, ami azért jó, mert a színek, anyagok és kiegészítők variálásával egészen különleges összeállításokat alkothatunk.

Ha az átmeneti időszakra szeretnénk kabátot venni, akkor egy hosszított fazonú szövet- vagy gyapjúkabáttal sikert arathatunk. Ezek melegen tartanak a hűvös reggeleken, kigombolva pedig tökéletes kiegészítői lehetnek a szettnek napközben. Ha még egy nagyobb színes sálat is feldobunk, kész is a tökéletes őszi öltözet!