Mi sem ideálisabb évszak a szekrényünk átválogatására, mint az ősz, a nagytakarítások időszaka. Lánczos Benkő Tímea, pécsi stylist szeptember 29-én, szombaton tartja a már jól megszokott ruhabörzéjét, ahol el is cserélhetjük megunt darabjainkat klassz „új” szettekre.

Az ősz beköszöntével az ember lánya hirtelen nem tudja, hová legyen, a strandpapucsot felváltja a dzseki és a csizma, emiatt néha órákat állunk reggel a szekrény előtt tehetetlenül. Ez a hónap a legideálisabb soraink – és polcaink – rendezésére, ami után felfrissíthetjük a ruhatárunkat a szeptember 29-én, szombaton tartott LBT Ruhacserén, a Delta Étteremben. De először is nézzünk néhány irányelvet Lánczos Benkő Tímea, pécsi stylist segítségével, ami alapján hatékonyan szelektálhatunk a szekrényünkben.

1. Tarts meg – vagy szerezz be – alapdarabokat

Bármilyen is legyen a stílusunk, létezik néhány darab, ami szinte kötelező eleme kell, hogy legyen ruhatárunknak. Ilyen például a ballonkabát, fekete blézer, bőrdzseki, fehér póló, fehér ing vagy a fekete farmer. Nehéz kreatívnak lenni, ha nem állnak rendelkezésre ezek a darabok – mondja a stylist, ezért azt javasolja, hogy sose szanáljuk ki a mindenhez illő alapdarabjainkat.

2. Ne válj még meg kedvenc nyári ruháidtól

Bár már csak 15 fok van a 30 helyett, nem érdemes a nyársiratásban „eltemetni” a lenge ruhákat sem, hiszen egy harisnyanadrággal, farmerdzsekivel vagy bokacsizmával bármilyen nyári viseletet „ősziesíthetünk”.

3. Ha nem hordod, szanáld ki!

Létezik az az aranyszabály, miszerint ha valami egy éve nem volt rajtunk, akkor már soha többet nem fogjuk felvenni. Lánczos Benkő Tímea szerint ez csak részben igaz, mivel a mai divat előszeretettel nyúl vissza korábbi trendekhez, így van rá esély, hogy a régebbi kedvenceink is újra divatba jönnek. A stylist elmondja, hogy ennek ellenére érdemes bátornak lennünk, és amit nem vettünk fel már jó ideje, azt szanáljuk ki!

4. Ne kötődj érzelmileg a ruháidhoz

Azt tanácsolja, hogy ne kötődjünk érzelmileg ruhadarabjainkhoz, és ne mentegessük magunkat, hogy „drága volt”, vagy „külföldön vettem”. A stylist szerint gondoljuk végig, hogy ha többször esett már meg velünk, hogy reggel felvettük, aztán mégis lecseréltük indulás előtt, akkor bizony be kell látnunk, hogy nem a mi stílusunk. Ezeket is érdemes inkább eladni, vagy elcserélni.

5. Legyél bátor, próbálj ki új stílusokat!

Nehéz ilyet tanácsolni, hiszen a stílusok „próbálgatása” pénzbe is kerül. Remek alkalom új trendeket kipróbálni a ruhabörzéken, ahol az aktuális divatnak megfelelően vásárolhatunk, és még csak mélyen sem kell a zsebünkbe nyúlnunk. Szeptember 29-én lehetőségünk lesz cserélni is, így akár még nullára is kijöhetünk.

Mikor és hol?

Szeptember 29-én, szombat délután 15.30–18.30-ig lesz a börze a Delta Gyorsétteremben. Asztalt bérelni is van lehetőség, egy asztal 80 cm x 120 cm-es, és 2 ezer forint. Ha árulni szeretnénk, Lánczos Benkő Tímea stylist Facebook-oldalán jelentkezzünk. A vásárlóknak a belépés ingyenes.

Hirdetés