Lássuk, milyen ruhadarabokat kell beszereznünk az idei őszre!

2018 őszén is lehetősége nyílik a pécsi lányoknak, hogy a legújabb divat szerint öltözzenek. Megmutatjuk, milyen darabokat érdemes keresni a pécsi butikokban a legfrissebb trendek alapján. 

Melyik trendi nő ne imádná az új cipők és ruhák illatát? Még a bevásárlószatyrok kupacai a lakás különböző pontjain sem zavaróak egy kiadós shoppingolás után, nem igaz? Megkérdeztük a Pécs Plaza boltvezetőit arról, mely anyagok, fazonok, színek dívnak majd 2018 őszén.

Szerémi Sára, a Moda Sorella üzletvezetője szerint az állatminta (zebra, leopárd, tigris) hódít majd idén ősszel is. Színben még a fehér, a keki, a fekete, a szürke és az okker lesznek menők, és hatalmas trend lesz a csipke minden mennyiségben. Már most tele van minden csipkebodykkal, csipkeruhákkal, tette hozzá. Aki 2018 őszén igazán trendi akar lenni, mindenképp szerezzen be egy-két ingruhát is. Ezek hosszú és rövid formában is nagyon mennek majd, tudtuk meg.

A Pécs Plaza üzletében mindig megtalálható a szőrme és a műszőrme, ezek most ősszel is hódítani fognak az üzletvezető szerint. A bőrkabátokat és mellényeket is ezzel kombinálják továbbra is, úgy tűnik, nem megy ki egyhamar a divatból. Ugyanez a helyzet a farmerral is, a kortalan darabok továbbra is mennek minden színben. Főleg a kantáros nadrágok. Ami még jellemző Szerémi Sára szerint a sportos és az elegánsabb darabokra is, az a flitter és a szegecsek. A gyöngyök ősszel már nem annyira jellemzőek, mint nyáron voltak.

Táskák tekintetében az üzlet Bánkúti Szabina, pécsi táskadizájner termékeit forgalmazza, aki Szerémi Sára szerint a ruhatervezőkhöz hasonlóan alkalmazza majd a mustársárgát az őszi kollekcióban.

Dudásné Kadarkúti Nikolett, a pécsi Showroom tulajdonosa elmondta, ők a magyarokra  esküsznek, az üzletben jelenleg három hazai tervező ruháit forgalmazzák és a butikban kiállított kollekciók stílusa, színei, fazonja terén is szabad kezet kapnak a dizájnerek.

Megfigyelései alapján elmondta, az évszakok divatja egyre inkább összemosódik, nincs kifejezetten őszi vagy nyári kollekció. Például a korábban kifejezetten nyári színnek számító púderrózsaszín ma már az őszi kollekciókban is előfordul. A fehér és a fekete mindig jó választás, de a nők egyre inkább szeretik a kihívóbb, többszínű darabokat is. Minél színesebb, annál jobb bármilyen hónapban, mondta.

A pasztell- és nude-színek sötétebb árnyalatokkal – például lilával – kombinálva, akár mintákkal is nagyon divatosak lesznek ősszel, mondta Dudásné Kadarkúti Nikolett. A méregzöld és narancsszínek, a sötétkék is menők lesznek, ahogy a bőr és műbőr is. Illetve érkeznek a kötött, vastagabb darabok is a hűvösebb hónapokra.

Fáy Nikolett, a szintén a Pécs Plazában található Brilla! üzlet egyik tulajdonosa elmondta, a MEDOO.HU BY HÓDI PAMELA ruhamárka őszi kollekciója már megérkezett hozzájuk. Erre leginkább a mályva, a mustársárga, a kekizöld, a sötétkék színek jellemzőek, és megtalálhatóak a sportos, illetve az elegáns viseletek is. Különleges például, hogy létezik szoknya-pulóver kombinációs, csajos melegítő is náluk.

A ruhák minden korosztálynak szólnak, tette hozzá az üzlettulajdonos, hiszen mindenki talál náluk stílusához és alakjához illő darabokat. Elmondta azt is, nagyon jó minőségű, puha anyagokból készítik a ruhákat. Feszülős és lezser ruhadarabok egyaránt hozzátartoznak az őszi trendhez.

Az üzletben kaphatóak a szentlőrinci Venchi Design bőrből készült ékszerei és karkötői, illetve olaszországi bőrövek is. Ezek Fáy Nikolett szerint kortalanok a divat szempontjából. Az őszi időszakban leginkább színeiket tekintve fognak változni a kiegészítők is.

hirdetés

Hirdetés