11 tipp, hogy nyugodt legyen az álmod!

A hálószoba a nyugalom, a béke és a szerelem beteljesülésének szigete, ezért egyáltalán nem mindegy, hogy miképp rendezzük be. A feng shui alapvetéseit ezért akkor is érdemes betartani, ha te magad nem hiszel a chik erejében.

hirdetés

1., Vigyük ki a hálószobából a tévét és az olyan tárgyakat, amelyek az elvégzendő feladatainkra emlékeztetnek. Ne itt rendezzük be a dolgozósarkot, és íróasztalt se tartsunk a helyiségben, mert amikor felkelünk, először ezekkel fogunk szembesülni, és ez nem túl kellemes.

2., Az ágy elhelyezése nagyon fontos. Figyeljünk oda, hogy az ágy támlája érintkezzen a fallal (ez biztonságérzetet ad) a másik három oldal pedig legyen jól megközelíthető, lehetőség szerint körbejárható. Mindkét oldalon legyen éjjeliszekrény.

3., Legyen az ajtó könnyen látható az ágyból, mert ez a béke és a biztonság érzetét kelti, de az ágy ne legyen pont szemben az ajtóval. Az ilyen helyzet baleseteket és egészségi problémákat okozhat.

4., Az ágy legyen szép és harmonikus kinézetű, használjunk jó minőségű, természetes anyagokból készült ágyneműt.

5., Figyeljünk a levegő minőségére a hálóban! Gyakran nyissuk ki az ablakot, vagy használjunk jó minőségű légsterilizátort, hogy friss és oxigéndús legyen a levegő. A pozitív energiák áramlását megakadályozza, ha állott, szennyezett levegőt lélegzünk be. Jó, ha a nap folyamán minél több fényt engedünk be a hálószobába, de arra ügyeljünk, hogy a nap ne süssön közvetlenül az ágyra. Ez esetben ugyanis túltöltődik, és nyugtalanná teszi az álmunkat.

6., Fontos, hogy lehetőleg csak egy ajtaja legyen a hálószobának: a beérkező pozitív energiák így nem futnak gyorsan tovább, hanem lazán tudnak áramlani az ágy körül.

7., A mennyezet ne legyen ferde síkú, illetve ne szabdalják gerendák, mert az negatívan hat a párkapcsolatra. Ha mégis vannak, akkor egy baldachinos ágy, vagy valamilyen felfüggesztett drapéria jó szolgálatot tesz a rossz energiák ellen.

8., Használjunk nyugtató színeket a hálószobában. A legjobbak az úgynevezett bőrszínek, a krémszínektől kezdve egészen a csokibarnákig.

9., A dekoráció is fontos tényező a hálószobában. Vegyük körül magunkat olyan ábrákkal, díszekkel, szobrokkal, amelyek boldogságot közvetítenek. Ha nem akarunk szomorúak és magányosak lenni, akkor ne tegyünk olyan képeket a hálóba, amelyek ezeket az érzéseket sugározzák. Családi fényképek helyett pedig a párkapcsolatot ábrázoló képek legyenek a falon. Ez az intimitás tere, ahol csak a férfinak és a nőnek van a helye.

10., Bármennyire szépek, cserepes növényeket ne tároljunk a hálószobában. Van olyan szobanövény, ami éjjel energiát és oxigént von el a helyiségből, ezért inkább a nappaliban vagy a dolgozószobában nevelgessük őket. Esetleg akkor kaphat helyet cserepes virág a hálóban, ha a tér olyan nagy, hogy a kaspót messze tudjuk tenni az ágytól. A vágott virág kellemes légkört teremt, de a vize mindig legyen friss és tiszta!

11., Az ágy alatt ne tároljunk semmit! Az elraktározott, felgyülemlett problémák őrzése leszívja az energiánkat, pedig a megoldás a selejtezés és az elengedés lenne. Az ágy alatt csak az ágyneműtartó kapjon helyet.