4 tipp, hogyan spórolj a nyárra

Bár még csak a tavaszt várjuk, mégis ez a megfelelő időszak arra, hogy gond és feszültségmentesen spórolhatunk össze egy kisebb tőkét a nyári kalandozásokra. A megszokott költségvetésbe történő beavatkozás fájdalommentes, nem igényel semmi más, mint némi odafigyelést.

hirdetés

Gondolkodj előre és vedd rá magad a főzésre!

cooking

Csábító a gondolat, hogy a főzéssel megspórolt időt milyen remek programokkal tudnád megtölteni, azonban a pénztárcád sokkal jobban fog örülni neki, ha már a hétvégi bevásárláskor átgondolod, milyen otthon készített ételekkel tudnád összeállítani a heti menüdet. Ráadásul a kitűzött nyári alak is könnyebben lesz elérhető, ha éhgyomorral nem ugrasz be folyton egy pékségbe, helyette egy gyors és egészséges menüt dobsz össze otthon.

Hagyj fel az impulzusvásárlásokkal!

Vagy legalább csökkentsd őket a felére. Észre se vesszük, milyen gyorsan rá tudjuk beszélni magunkat, hogy az üzletben hirtelen meglátott leárazott téli sapkára, vagy az előző szezonban kinézett csizmára, esetleg egy szűk nadrágra, amibe még fogynunk is kéne. Ezek a vásárlások ugyan jó vételnek tűnnek, a szigorú és szomorú tény viszont nem változik. Költjük a pénzt, pedig ezek a darabok majdnem egy évet fognak várni a debütálásra a szekrényben.

Mondj le a sütikről!

Hasonlóan a főzéshez, ebben az esetben is két legyet üthetsz egy csapásra. Egyrészt több pénz marad a számládon, ha a randikon és baráti találkákon fogyasztott kávék és teák mellé nem eszel meg még egy szép nagy szelet sütit is. Ugyan az adott pillanatban nehéznek fogod találni a döntést, de a kínzó edzéseken már büszke leszel magadra, amiért ilyen erős az akaratod.

Kezdj el időben tervezgetni!

flowers-desk-office-vintage-large

A szezon kezdete előtt még remek akciókat lehet kifogni, amivel komoly összegeket is spórolhatunk. Nincs más teendő, mint nyugodtan átgondolni, hogyan és hol tervezzük tölteni a nyaralást. Ha időben leegyeztetjük a részleteket és előre kifizetjük, amit lehet, nem az utolsó hónapban kell összespórolni a teljes kiadást.