5 (nem ciki) szépségápolási trükk férfiaknak

Nem kell szégyellni, hogy néha napján a férfiaknak is szükségük van néminemű arcápolásra. Persze ez nem jelenti azt, hogy hosszú perceken keresztül uborkakarikákkal a szemükön kellene heverészniük, sokkal inkább apró, szinte észrevehetetlen trükköket, amelyek igen hasznosak tudnak lenni. Mert egy férfi is legyen ápolt és igényes!

hirdetés

1. Tiniknek: kötelező a kozmetikus!

A férfiaknak és a tini fiúknak is szükségük van ápolásra, tisztásra, a tini fiúknak pedig kozmetikusra! Sokszor ugyanis maradandó nyomot hagyhat a bőrön a serdülő kor. Ma már a problémás bőrű tinédzser fiúk nagy része rendszertelenül ugyan, de felkeresi a kozmetikát, ami nagyon becsülendő tendencia, mégis sokan szégyenkeznek emiatt. Egy csúnya, kezeletlen, pattanásos bőr ugyanolyan ápolatlan egy fiún, mint egy lányon!

Férfi szépségápolás 23
Nem, a férfiak szépségápolását ne így képzeljük el!

2. Tonik legyen a fürdőben

A férfiaknak általában vastagabb és zsírosabb a bőrük, de a napi borotválkozások tönkreteszik a bőrfelszíni emulziót – amely természetes védelme a bőrnek. A bőr ezért érzékennyé válhat, a baktériumok is könnyebben megtelepednek és némi pattanás is kialakulhat borotválkozás után. Ennek megelőzése érdekében Münsterné Turi Ildikó pécsi biokozmetikus azt ajánlja, hogy borotválkozás után alkoholmentes tonikkal mossuk át az arcot, hogy visszaállítsuk a bőr pH-ját és megelőzzük a problémákat. Tökéletes megoldás erre a problémára még az after shave, amihez kellemes férfias illat is társul.

3. Arckrém és naptej

A férfiaknak is szükségük van az alapos tisztításra, hidratálásra, táplálásra és a fényvédelemre. Nem ciki, sőt lennie kell a fürdőszobában arctisztító gélnek, toniknak és hidratáló arckrémnek. Azt, hogy a férfi találjon magának arckrémet ne is várjuk el tőlük, inkább segítsünk nekik megtalálni, lássuk el jó tanácsokkal őket. E témakörben mi sem aktuálisabb, mint a bőrhöz igazodó naptej. Ezekről már korábban írtunk, IDE kattintva olvashatja el.

Férfi szépségápolás

4. Haj: minimális energiával is lehet ápolt

Hajápolással kapcsolatban a pécsi biokozmetikus elmondja, hogy a férfiaknak általában zsírosabb a hajuk és többször jelent gondot a korpa és a hajhullás is. Mind a két problémára fantasztikus megoldást jelentenek a kénes és csalános gyógysamponok. Hajhullás ellen mindenképpen vérbőségfokozó hatóanyagokat használjunk, de jót tesz például egy fejmasszázs, az erre való szerrel.

5. A kezek árulkodnak a személyiségről

Az egyik első dolog egy találkozáskor, hogy az emberek kezét megvizslatjuk. Ápolt-e, száraz vagy hidratált – ezek ugyanis sokat elárulnak a személyiségünkről, és a férfiakéról is! Ezért fontos, hogy ha nem is fordítunk órákat manikűrre férfiként, a körmök mindig legyenek rövidek és ápoltak, és a zsebben pedig legyen egy kis kiszerelésű kézkrém, ha nagyon száraz a bőr. Ezzel a két lépéssel már mindent megtettünk, amit lehetett!

férfi kozmetika