6 tipp ha mindig mindent elfelejtesz

Ha örülnél neki, ha nem felejtenél el folyamatosan neveket, találkozókat és telefonszámokat, akkor nem veled van a gond! Hiszen sokfelé áll a fejünk, gyakran kimennek dolgok a kobakból. Mutatunk néhány trükköt, amivel a leghanyagabbak is fejlődhetnek.

hirdetés

Szerencsére a modern világ már fel van vértezve a kóros feledékenység ellen, amiket ezúttal összegyűjtöttünk nektek.

coffee-work-desk-notebook-office-162614

1. Mindig elfelejted a kódjaid?

Sokkal nehezebben jegyzünk meg számsorokat, ha nem kötjük őket semmihez. Kapcsoljuk át az agyunkat T9-be, és próbáljuk úgy memorizálni a kódokat, mintha azok egy-egy betűt jelentenének. Így például a 4539 PIN-kódunkat a következőképpen alakíthatjuk át telefonunk billentyűje segítségével: 4 (GHI) + 6 (MNO) + 3 (DEF) + 9 (MNO), ami kiadja a „godo”, vagy „info” szócskát.

2. Az ősi post-it

Ne becsüljük alá a post-itok hatalmát! Ha mindig van nálunk egy tömb post-it, akkor nem érhetnek meglepetések. Nem lehet olyan körülmény, amikor ne tudnánk lefirkantani egy telefonszámot, egy ötletet vagy egy időpontot. Persze ezt utólag érdemes rendszerezni, de első körben elég az, ha legalább feljegyezzük valahova az „életmentő” információt.

3. Google naptár mindenkinek!

A Google ingyenes naptárszolgáltatását mindenképpen érdemes használnunk. Ki ír manapság már kézzel határidőnaplóba, igaz? A program lehetővé teszi, hogy a felhasználó eseményeket, találkozókat, fontos időpontokat írjon be a naptárába, amiket akár meg is oszthatunk másokkal. A rendszer emlékeztet a közelgő eseményekre, sőt bármilyen e-mail címre vagy mobilra tud küldeni figyelmeztető üzenetet.

pexels-photo-199093

4. Ne dobj el semmit!

Se névjegykártyákat, se számlákat, semmit ne dobjunk el, amire valamikor, valaha még szükségünk lehet. Erre vannak nagyon esztétikus névjegykártyatartó felszerelések, a pedig már hasztalannak hitt számlákat, cetliket pedig rendszerezhetjük dobozokban. Erre praktikus tippeket adtunk, egy korábbi cikkünkben, melyeket itt olvashatunk el.

5. A számlákra egy jó app

Ha van már saját háztartásod, netán saját magad főnöke vagy, nem árt, ha van egy kis segítséged a számlák rendszerezésében – ebből ugyanis nagy bajok lehetnek! A Számlaemlékeztető, magyar nyelvű alkalmazás a befizetési határidők miatt profi, és biztosan emlékeztet, ha valamilyen számla elkallódott.

6. Nem mennek a nevek se?

Ahogy már korábban említettük, az, ha érzelmeket társítunk egyszerű adatokhoz, könnyebben meg tudjuk jegyezni őket. Így, ha bemutatkozáskor gondolatban társítjuk valamilyen jellemzővel az illetőt, könnyebben megy majd a név megjegyzése. „Kedves Karcsi”, vagy „Túlbuzgó Tibor”.