6 tipp, ha mindig mindent elfelejtesz!

Feledékeny és szétszórt vagy, és néha jó lenne nem elfelejteni fontos megbeszéléseket és találkozókat? Semmi gond, mindenki volt vagy van így, hogy egyszerűen kimennek dolgok a fejéből. Szerencsére a modern világ már fel van vértezve kóros feledékenység ellen, így most olyan módszereket, programokat, applikációkat gyűjtöttünk össze, amivel sokkal egyszerűbben szervezhetjük mindennapjaink.

hirdetés

Az ősi post-it

Ha az íróasztalunkon mindig ott van egy tömb post-it, akkor nem érhetnek meglepetések. Nem lehet olyan körülmény, amikor ne tudnánk lefirkantani egy telefonszámot, egy ötletet vagy egy időpontot. Persze ezt utólag érdemes rendszerezni, de első körben elég az, ha legalább feljegyezzük valahova az „életmentő” információt.

Postit

Kell az a határidőnapló

Bár sokan fölöslegesnek tartják, és azt gondolják, hogy nem lesz idejük vezetni, a határidő napló nagyon hasznos dolog. A számtalan trendi kinézetű határidőnapló között olyat is találni, melyben a névjegykártyákat, és egyéb dokumentumokat is tudjuk tárolni.

A Google segít!

A Google Naptár egy ingyenes naptárszolgáltatás, amit inkább olyanoknak ajánlunk, akik sokszor dolgoznak számítógépen, esetleg az okostelefonjuktól sem tudnak elszakadni. A program lehetővé teszi, hogy a felhasználó eseményeket, találkozókat, fontos időpontokat írjon be a naptárába, amiket akár meg is oszthatunk. A rendszer emlékeztet a közelgő eseményekre, sőt bármilyen e-mail címre vagy mobilra tud küldeni figyelmeztető üzenetet.

Ne dobj el semmit!

Se névjegykártyákat, se számlákat, semmit ne dobjunk el, amire valamikor, valaha még szükségünk lehet. Erre vannak nagyon esztétikus névjegykártyatartó felszerelések, a pedig már hasztalannak hitt számlákat, cetliket pedig rendszerezhetjük dobozokban. Erre praktikus tippeket adtunk, egy korábbi cikkünkben, melyeket ITT olvashatunk el.

okostelefon, nő, alkalmazás, app

A számlákra egy jó app

Ha van már saját háztartásod, netán saját magad főnöke vagy, nem árt ha van egy kis segítséged a számlák rendszerezésében – ebből ugyanis nagy bajok lehetnek! A Számlaemlékeztető, magyar nyelvű alkalmazás a befizetési határidők miatt profi, és biztosan emlékeztet, ha valamilyen számla elkallódott.

Az éves naptár életmentő lehet

Az éves naptár otthonra, az íróasztal fölé azért nagyon hasznos, mert az ember hónapokkal előre látja már, hogy milyen fesztiválokra, versenyekre, táborokba, kirándulásokra, nyaralásokra akar menni. Ez pénzügyileg is előnyös, ugyanis tudunk előre tervezni, hogy mire fogja futni abban az adott hónapban, másrészről biztosan nem szervezzük az egyik programot a másikra.