A benned élő állat

Háziállatunk a „bennünk élő állatot” reprezentálja, az ösztön-énünk hírnöke, rajta keresztül is kommunikálunk környezetünkkel. „Vigyázz, én ilyen vagyok!” – üzenjük a tudattalan nyelvén. Milyen személyiségről, vágyakról és ösztönökről árulkodik mindez? 

hirdetés

Néha nem is tudjuk megmagyarázni, miért választjuk társnak az adott háziállatot, csak azt, hogy vele leszünk teljesek, boldogok. Ám a választás hátterében tudattalan folyamatok zajlanak, nem a véletlenen múlik a döntés. Hol magukkal ragadó erős szenvedélyeket, hol biztonság utáni vágyunkat fejezi ki, választásunk egyértelműen állati ösztöneinkről árulkodik.

[note note_color=”#46cd47″]-Természetesen a döntést először az határozza meg, milyen állat tartására van pénzünk és helyünk, de rögtön ezután a személyiségünktől függ a választás. Az állatoknak bizonyos ideális vonásokat tulajdonítunk, ha ezekben magunkra ismerünk vagy azt szeretnénk, ha olyanok lennénk, akkor vonzódunk hozzá – mondja Matus Zsófia, pécsi pszichológus.[/note]
Kutya

A számtalan kutyafajta miatt általános érvényű igazságot szinte lehetetlen kimondani, annyit elárul a kutyatartás, hogy a gazdája inkább társaságkedvelő egyén, szereti az érzelmeit aktívan megélni, megbízható és őszinte.

Mit árul el rólad az állatod 3

Macska

A macska-karakter egészségesen önző, önbizalommal teli és igényes egyén. Többnyire egyedülállóak, rendetlenek és félénkek. A kutyával ellentétben, ami családos választás, macskát többnyire szingli gazdák nevelnek.


A lótartás rendkívül körülményes és drága, de ezeken túllépve azt lehet mondani, hogy gazdája egy érzelmes lélek, aki szereti a biztonságot és a realitás talaján áll. Valamint a lovas gazdik általában szociálisak és extrovertált személyek, erősek és büszkék.

Hüllő
Le kell szögezni, hogy a ragadozó állatok gyakrabban fejeznek ki szorongást, mint agressziót. Vagy rendkívül kreatívak és humorosak a hüllőtartók, vagy pont az ellentéte érvényesül, flegmák és lusták is lehetnek. Mindenesetre extravagánsak, különcök és kitartóak.

Mit árul el rólad az állatod 2

Madár
A madár-szeretés a szabadság vágyát, esetenként a mindennapokban tapasztalt túlzott megterhelés, stressz elől való elmenekülés igényét, az elvágyódást fejezik ki. Gyors észjárásúak és szerények a madárkedvelő emberek.

Hal
Mivel a halak látványa rendkívül megnyugtató, a haltartó gazdikat álmodozónak, nosztalgiázónak tartják számon. Befelé forduló és érzékeny emberek választanak inkább halat.

Rágcsálók
A ragadozók táplálékául szolgáló állatok, a nyúl, egér és a rágcsálók, az őket kiválasztó gazdik között gyakoriak a félénk, bátortalan, behódolásra és alkalmazkodásra hajlamos emberek. Jellemző lehet rájuk még az empátia, kedvesség és szerénység.

Mit árul el rólad az állatod 1

Egyéb furcsaságok
A rovarok, férgek, csúszómászók és más kisméretű állatok kisebb értékűséget, a kiszolgáltatottság érzését mutathatják. Ha valamilyen különc ritkaságot dédelget a gazda otthon, akkor az egyértelműen izoláltságot, különcséget és introvertáltságot jelez.

  • male

    Bolha Pál az apró szájhős, aki megmondja a frankót, mert kényszert érez, hogy kommentáljon. Kössz Pál, mostantól biztosan igyekszik a PécsMa olyan cikkeket írni, hogy neked tetsszen.

  • Bolha Pál

    Ez körülbelül annyira színvonalas cikk (vagy lopott fordítás?), mint egy napi horoszkóp.