Agykontroll: az elme uralma a test felett

Már Pécsett is részt vehetnek agykontroll-tanfolyamokon azok, akik ily módon szeretnének gyógyírt találni mindennapi problémáikra. Ez a módszer tulajdonképpen megtanítja az embert arra, miként uralkodhat teste fölött az elméje erejével, legyőzve ezzel többek között káros szokásait, szorongásait. Na de mi van akkor, ha valaki nem hisz benne?

hirdetés

Egyre elterjedtebb, ugyanakkor még mindig nagyon vitatott kérdés az agykontroll. A különböző tanfolyamok szervezői csábító ígéretekkel kecsegtetnek: az önfejlesztő módszer segítségével nincs többé nehéz ébredés, nincsenek káros szenvedélyek, fejlődik a memóriánk, gyorsabban tanulhatunk, fokozhatjuk intuíciónkat. Ez a sok szép ígéret legalább ugyanennyi kérdést is felvet:

Uralhatjuk-e tudatunkkal a testünket legyőzve ezzel minden olyan akadályt, ami korábban nem sikerült? Képes-e az ember arra, hogy az elméje erejével fejlessze a képességeit? Hogyan segíthet mindebben az agykontroll és a hozzá hasonló módszerek? És egyáltalán: mit szól mindehhez az orvostudomány?

pecsma_presszo_nappali_internet_A2

A következő PécsMa Presszóban április 23-án, szerdán este hatkor a Nappali Bárban (Király u. 23-25.) többek között ezekre a kérdésekre keressük a választ vendégeinkkel. Elfogadta meghívásunkat Hoffbauerné Sinkó Csilla, gyermekagykontroll oktató, Staubachné Orbán Andrea, aki tapasztalatairól mesél majd, illetve prof. dr. Janszky József, egyetemi tanár, a PTE Intézeti Klinikai Neurofiziológiai és Epileptológiai Tanszék vezetője.

Az ő segítségükkel igyekszünk majd elmerülni az emberi elme rejtelmeiben. Ahogy azt már megszokhatták, a PécsMa Presszóban nem csak a vendégek, hanem a nézők is elmondhatják véleményüket, továbbá megfogalmazhatják felmerülő kérdéseiket a beszélgetés ideje alatt.