Agykontrollt a gyereknek?

Segít a tanulásban, feloldja a szorongást és leszoktat a rossz szokásokról. A gyerek agykontroll tanfolyamok jótékonyan hatnak a kicsik fejlődésére. Lássuk, hogyan! 

hirdetés

„A fiam magabiztosabb lett, és elkezdett hinni önmagában. Bár még emlékeztetni kell rá, hogy nincs olyan akadály, amit ne tudna leküzdeni, egyre ritkábbak a bizonytalan pillanatok.” (Andrea)

„A gyermekeim a tananyagot gyorsan és könnyen tanulják. Semminek nem fognak neki úgy, hogy „nem lehet megcsinálni”. Hamar végeznek a leckével, a tanulással és céltudatosak. A 12 éves fiamnak jövőképe van, és ezért meg is tesz mindent. Élete legjobb bizonyítványát kapja. A lányom mindent maximálisan csinál. Ma már nagyon sok csillagos ötöse van. A tanulmányi versenyeken jól szerepel. Ami különösen nagy eredmény: idén nem kellett a gyerekekkel leülnöm tanulni. Annyi volt a dolgunk, hogy a jegyeket aláírjuk.” (Z. Csilla)

Két sikertörténet, melyek hátterében bizonytalan, rossz szokások rabjává vált 8-9 éves gyermekek állnak. S hogy mi történt közben?

 

Problémák és megoldási lehetőségek

– Szonja, ha valami nem az eltervezettek alapján sikerült, kétségbe esett. Egy versmondó verseny után például annyira kibukott, hogy csak nagyon nehezen sikerült megnyugtatni. Pszichológustól kértünk tanácsot, sokat próbáltam beszélni vele, mindhiába – meséli Z. Csilla, aki 8 éves lánya problémájára keresett megoldást, és az interneten kutakodva akadt rá az agykontrollra mint lehetőségre.

Andrea, aki szintén 8 éves fiánál, Dávidnál tapasztalta, hogy az iskolai kihívásokkal szemben elbizonytalanodott, ugyancsak az agykontrollban látott megoldást.

Mire alkalmas? 

A gyermek agykontroll tanfolyamok abban különböznek a felnőtteknek ajánlottaktól, hogy a résztvevők játékosabb módon sajátítják el a különböző technikákat, és más formában vezetik őket alfa állapotba.

Hoffbauerné Sinkó Csilla gyermek agykontroll-oktató

– Olyan eljárásokkal ismerkedhetnek, amelyek segítségével felismerik a stressz jeleit, illetve annak feloldását. Gyorsabban, eredményesebben gyógyulnak, változik a tanuláshoz való hozzáállásuk. Jobbá válik a koncentrációs képességük, és a memóriájuk, problémamegoldó képességük javul, pozitív gondolkodásra hangolódnak. Céltudatosabbá válnak, és kitűzött céljaik megvalósítására lesznek képesek, viselkedésük magabiztosabbá, higgadtabbá válik, önbecsülésük, önbizalmuk erősödik. Rossz szokásaiktól megszabadulnak, jobb döntéseket hoznak, könnyebben elalszanak és ébrednek. Rossz álmaikat meg tudják szüntetni, intuíciós képességük erősödik – ismerteti a technika jótékony hatásait Hoffbauerné Sinkó Csilla gyermek agykontroll-oktató.

A 7-14 éves gyerekek mindenekelőtt az alfa állapottal és annak jótékony hatásaival ismerkednek.

– Dávid rossz szokásáról, a körömtépésről akart leszokni, így képes volt az alfa állapotot a cél érdekében alkalmazni – meséli Andrea.

– Gergő fiamnak tetszett az alfa állapotban a nyugalom, ami saját magában keletkezett. Le tudta adni a feszültséget. Szonja pedig biztonságban érezte magát – mondja Z. Csilla.

 

Háromujj, memória fogas, titkos kuckó

Néhány azok közül a technikák közül, amelyek a tanfolyamokon elsajátíthatók.

Dávid a „memória fogas”-ra esküszik, amely a rövid távú memória fejlesztésére alkalmas, vele a „képekben gondolkodó” jobb agyféltekét is bekapcsolja a tanulási folyamatba. A fantázia segítségével később könnyebben felidézhetők a száraz összefüggések.

Szonja máig alkalmazott módszere a „titkos kuckó”, amikor a többször alkalmazott alfa állapotnál jobban lelassítja az agyhullámokat, így „mélyebb alfába” megy. Ez a titkos kuckó szintje. Itt hatékonyabban megoldhatók a problémák, jobban elképzelhető például a gyógyulás, a siker stb.

Gergő a „háromujj technika” alkalmazója. Bármelyik kéz hüvelyk, mutató, és középső ujjának összeérintése jel az agynak. Alfa állapotban „beprogramozzák”, hogy ha ezt a jelet kapja, éber állapotban is „alfább” állapotba kerül. Ezáltal megszűnik a stressz, jobban felidézhetők a dolgok, jobb a koncentráció.