Ahol a legkínosabb kérdéseidet teheted fel

Korai magömlés, az első menstruáció és a társkapcsolat – témák, amikkel nem feltétlenül rohan a tinédzser a szüleihez. A Yelon nevű szexedukációs applikáció a tiniknek, a hozzá kapcsolódó weboldal pedig a tanácstalan szülőknek segít a legkínosabb témákban.

hirdetés

A Yelon egy alapítvány online szexedukációs programja, mely weboldal és alkalmazás formájában is segíteni próbálja a tinédzser korú fiatalok, és szüleik dolgát. A program során a szakemberek külön felületen kommunikálnak a 10–18 éves gyerekekkel, és az értük felelősséget érző felnőttekkel.

person-woman-apple-iphone

A weboldalról

A honlapon különböző témájú cikkekkel találkozhatunk, melyek abban próbálnak segíteni, hogy hiteles tartalmat, segítséget adjanak a gyerekeket legjobban érintő kérdésekben a szülőknek, felelős felnőtteknek. Mit tegyünk, ha nem kérdez a gyerek, mikor mit mondjon a szülő a szexualitásról, és meddig egészséges a családban a meztelenkedés. Olyan témák, amik a szülőket kivétel nélkül érdekelhetik, sőt mi több, létfontosságú lenne elolvasniuk.

Egy külön aloldal szól azonban a tiniknek, az érem másik oldalát megközelítve. Korai magömlés, önkielégítés és az első menstruáció, minden, ami még barátnők között is tabu lehet.

Az alkalmazásról

A szintén tinédzsereknek szóló élő csetoldal segítségével a gyerekek közvetlenül és anonim módon tehetik fel kérdéseiket, és személyre szabott válaszokat kapnak az alapítvány által kiképzett önkéntes ügyelőktől. Az Android és iOS operációs rendszerre is letölthető Yelon-on szintén találkozhatunk cikkekkel, csak itt éppen nem a szülők, hanem a tinédzserek találhatnak hasznos tartalmakat.

pexels-photo-42389

A honlap írásai a lehető legőszintébb, legaktuálisabb kérdéseket feszegetik, kivétel nélkül hasznos tartalmak a fiatalok számára.

Kipróbáltuk az alkalmazást!

Kicsit csalódtunk, hiszen ha halaszthatatlan kérdésünk akadt volna, akkor hoppon maradtunk volna. A Yelon alkalmazáson keresztül csakis szerdán 17.00-22:00 óra között tudjuk feltenni a kérdéseinket élesben. Ettől függetlenül persze tudunk kérdezni, de a válaszra várni kell. Ezt az apró bökkenőt leszámítva azt kell, hogy mondjuk, hogy az év egyik legbevállalósabb és legütősebb alkalmazására bukkantunk.