Albi, Feta és Répa

Tedd a szívedre a kezed, és esküdj: ugye te is sikítottál már fel néhányszor így: Júúúj, de cuuukkiiii! Ha igen, akkor ez a te rovatod! Nézegess aranyos képeket a Misina Állatmenhely lakóiról, és olvadozz!

hirdetés

 

Feta

A két év körüli lány cicát április elején találta a városban a gyepmester. Egyelőre karanténban van, a héten ivartalanítják. Vélhetően lakásban, szobacicaként tartották, mert rendesen használja az almot, és szép, egészséges szőrzettel rendelkezik. Kedves, bújós macska, aki igényli a törődést és a simogatást.

A stáb tapasztalata: Feta kissé félénk és bátortalan volt társaságunkban. Ugyanakkor érdeklődő és kíváncsi, ha a fotózáskor nem ölben tartottuk volna, biztosan  elmászkál. Bundája nagyon egészséges és puha. Örökbefogadójának pedig nagy szerencséje lesz vele, hiszen már szobatiszta. 

Jövő héttől lesz örökbe fogadható

 

Albinka és Milky

A testvérpár mindkét tagja kanca, és első látásra igen furcsa szerzetek. Szinte mindenki albínónak gondolja őket, pedig nem azok. Mindkét szülőjük hagyományos szürkés-barna szamár, Albiék pedig valamilyen speciális génkeveredés miatt lettek fehérek és kék szeműek. A lányok 7 és 9 évesek, és azért festenek ilyen csapzottan, mert most vetik le téli bundájukat. Nagyon szelídek, barátságosak, a Misina szakkörös gyerekei rendszeresen simogatják és sétáltatják őket a területen.

A stáb tapasztalata: Eredetileg csak Albit szerettük volna lefotózni, de ahogyan az alábbi képről is kiderül, a fehér kanca nem adta magát könnyen. Eltökélt szándékunk volt, hogy a szamár modellt álljon nekünk, ezért minden trükköt bevetettünk. Simogattuk, hívogattuk, friss fűvel kínáltuk, aminek az lett az eredménye, hogy Milky (Albi testvére) is mellénk szegődött. Hát így született ez a családi fotó a szamár nővérekről. 

Nem örökbe fogadhatóak

Répa

A szokatlan nevű kutyust három testvérével együtt egy hete találta a gyepmester a Névtelen utcában. Répa kislány, és nagyjából hat hetes lehet. Bár a gondozók általában szokták sejteni, de most ötletük sincs a szülőket illetően, mivel a négy tesó teljesen különböző. Egy viszont biztos, mancsaik mérte alapján még legalább háromszor-négyszer ekkorák, közepes méretűek lesznek. Répa nagyon igényli a simogatást, szeret ölben lenni, és hálás a gondoskodásért.

A stáb tapasztalata: Az eddig fotózott kutyák közül ő a kedvencünk. Hozzá hasonló ebet még egyikőnk sem látott. Répa annyira bújós, hogy tulajdonképpen egy percet sem akart a fűben tölteni. Csak úgy tudtuk lefényképezni, ha a hátára fektetve cirógattuk a hasát, vagy ha valaki ölben fogta és a nyakát vakargatta. Utóbbit egyébként annyira szereti, hogy folyamatosan felszegett buksival közelít az ember felé. Imádni való!   

Jövő hét hétfőtől örökbe fogadható