Állati cukik a menhelyről

Tedd a szívedre a kezed, és esküdj: ugye te is sikítottál már fel néhányszor így: Júúúj, de cuuukkiiii! Ha igen, akkor ez a te rovatod! Nézegess aranyos képeket a Misina Állatmenhely lakóiról, és olvadozz!

hirdetés

Málna és Árnyék

A másfél éves golden retriever testvérpár nemrég végzett a terápiás kutya képzésen. Jelenleg a belvárosi óvodában dolgoznak, de a későbbiekben iskolákhoz és a Máltai Szeretetszolgálathoz is hívják majd őket. Segítségükkel megtanítják a gyerkőcöknek, hogy miként kell az állatokkal bánni. Gyakorolják a pórázon vezetést, játszanak a kutyákkal és megmutatják rajtuk, hogy miként kell finoman szeretgetni az ebeket. Málnának, a testvérpár szuka tagjának birkatürelme van, így ő kifejezetten élvezi, ha nyüstölik. Árnyék pedig a monoton feladatokat tűri jól, az ovisok nagy örömére.

A stáb tapasztalata: Éppen a terápiás kutyák gyakorló órájának végére értünk oda., ám Málna és Árnyék kedvesen, barátságosan fogadott minket. Épp ezért, kicsit nehezen tudtuk elképzelni, hogy a két eb jó házőrző. Ám, amint a gazdájuktól megtudtuk, ezzel sincs probléma, hiszen tudják, mikor van munka, és mikor kell a területüket megvédeni.   

Nem örökbe fogadhatóak

 

Petra

A négy hónapos törpe nyuszit húsvétkor vitték be a Misinára, mert a gazdái szerint túl nagyra nőtt. Feltehetően keverék fajta, de a gondozója lógó fülű rokonságra tippel. Kézhez szokott, békés természet, sőt, az almot is használja.

A stáb tapasztalata: Petra nem egy idegbeteg nyúl, egészen konkrétan majdnem elaludt a fotózás közben. Gondozója térdén fekve heverészett és szinte tudomást sem vett rólunk. A pár hónapos nyuszilány egyébként mindig ilyen nyugodt. A simogatás a kedvenc elfoglaltsága, amitől előbb-utóbb mély álomba szenderül. 

Már van gazdi jelöltje

 

Black

A fekete-fehér kandúr négy hónapos, és csak nemrég óta lakik a menhelyen. Az oltást és a chipet a napokban kapja meg. Kicsit félénk, bátortalan cica, ezért azt feltételezik, hogy nem nagyon találkozott emberrel. Mivel kölyök még, így minden környezetbe hamar beleszokik, de a kézhez szoktatást, és az alom használatát még gyakorolni kell vele.

A stáb tapasztalata: Black nem vad, karmolós cica, de eleinte nem volt elragadtatva tőlünk. Az első pár percben valószínűleg csak rémületében ült nyugodtan a párnán, majd fújt egyet ránk, és el akart szaladni előlünk. Később aztán megnyugodott, így meg tudtuk örökíteni a foltjait. Állatszelídítő típusoknak kifejezetten ajánljuk!