Állati édesek!

Tedd a szívedre a kezed, és esküdj: ugye te is sikítottál már fel néhányszor így: Júúúj, de cuuukkiiii! Ha igen, akkor ez a te rovatod! Nézegess aranyos képeket a Misina Állatmenhely lakóiról, és olvadozz!

hirdetés

 

Zsebi

Az ivartalanított kislány kutyust május elején találták Pécs-Somogyban. Az egyéves eb feltehetően pincsi és mopsz keverék lehet. Zsebi igazi ölkutya, bújós és nyalakodós. Kis termete miatt panelben vagy garzonban is tartható, de a rendszeres sétáltatás az ő esetében is nagyon fontos. Természetesen családba, gyerekek mellé is elvihető, de a gondozója jobban el tudja képzelni egy idősebb, egyedülálló hölgy vagy úr társaságában, aki sokat pátyolgatja és szeretgeti Zsebit.

A stáb tapasztalata: A mopszi fejű kislány nagyon boldognak tűnt, amikor kihozták a szabadba, örömében körbe-körbe futkározott gondozója körül. A póráz láthatóan nem tetszett neki, egyből ölbe kéredzkedett és kényelembe helyezte magát.  

Örökbe fogadható

 

Csincsilla

A nagy fülű rágcsáló lány ugyancsak csincsilla barátnőjével osztozik egy szép nagy ketrecen. A két állatot egy magánszemély vitte be a menhelyre, körülbelül két hónappal ezelőtt. Az otthoni állapot ugyanis már tarthatatlan volt: csincsilláék mindent szétrágtak és összepisiltek. Ez a rágcsálófajta egyébként Dél-Amerikából származik. Éjszakai állatok, nappal általában alszanak, és éjjel játszanak, kaparnak, esznek. Nem tartoznak az állatkereskedők kedvencei közé, mert előfordulhat náluk úgynevezett spontán vedlés, azaz ijedtükben kihullhat a szőrük, és úgy nem mutatnak valami jól. Tartásuk 2-3 méteres ketrecben ajánlott, külön jó, ha ez nemcsak hosszú, de magas is, mert a csincsillák felfelé is másznak, és nem csak a talajon mozognak, mint mondjuk egy törpenyúl. Talán meglepő, de kifejezetten tiszta állatok, minden nap homokban hempergődznek, így mosdanak. Kisgyerekes családban is simán túlélheti ez az egyébként elég kényesnek tűnő rágcsáló. A lényeg, hogy kiskorától kézhez legyen szelidítve, és szokja a nyüstölést, szeretgetést.

A stáb tapasztalata: Csincsillánk először kicsit rémült volt, amikor meglátta a kamerát, így a gondozó kénytelen volt megfogni. Ám később megnyugodott, így az alábbi fotón már nem takarja el emberi kéz az egész rágcsálót. Nagyon aranyos, ahogy jár a bajsza, és hihetetlenül bársonyos a bundája. 

Nem örökbe fogadható

Nyafi

A három hónapos kölyökcica május elején került a Misinára. Valószínűleg ember közelében nőhetett fel, mert nem volt olyan vad és ijedős, mint sok másik macska. Nyafi egyébként kislány, ennek megfelelően pedig nagyon aranyos, dorombolós, hízelgős házi kedvenc lesz belőle. Mindemellett igen kíváncsi természetű, a képen is épp vadászik valamire a fűben. Egyelőre karanténban van, oltásra és chipre vár. Az ivartalanítást pedig ősszel lehet elvégezni rajta, az örökbefogadója szeptember körül visszahozhatja és az állatmenhely orvosa elvégzi a beavatkozást.

A stáb tapasztalata: Nyafi egyből megkedvelte a Pécsma.hu fotósát, jött, dorombolt és dörgölődzött. Fekete színe és a szeme állása miatt úgy fest, mint egy igazi rosszaság. Ám ez csak a látszat, egyáltalán nem volt vad vagy harcias, a gondozó nyakába is szívesen bemászott. Mi hazavinnénk! 

Május 29-től örökbe fogadható