Cukiságok az állatmenhelyről

Tedd a szívedre a kezed, és esküdj: ugye te is sikítottál már fel néhányszor így: Júúúj, de cuuukkiiii! Ha igen, akkor ez a te rovatod! Nézegess aranyos képeket a Misina Állatmenhely lakóiról, és olvadozz!

hirdetés

 

Hedvig

Az erdei fülesbaglyot egy évvel ezelőtt hozták be az állatmenhelyre. Még fiókaként, egy pécsi cég telephelyén pottyant ki a fészekből, az esés következtében pedig eltörött a szárnya. Az egyik dolgozó gondoskodott róla, ápolta, majd amikor nem tudta tovább nevelgetni, behozta ide a Misinára.  Hedvig nagyon szelíd, és barátságos, hiszen emberek között nőtt fel, gondozója pedig azóta is sokat foglalkozik vele. Húsfalatokkal motiválja, hogy ugorjon fel a vállára, vagy egyik botról a másikra. A menhelyre betérő látogatók és a táboros gyerekek is nagyon szeretik, gyakran kérik, hogy hozzák ki őt a kalitkájából

A stáb tapasztalata: Hedvig már teljesen átállt az emberi léptékre, éjszaka alszik, nappal pedig fent van. Ott tartózkodásunk alatt is igen éber volt. Sérült szárnya miatt nem tud elrepülni, ezért végig a lábunk mellett gubbasztott. Mindenkinek csak ajánlani tudjuk, hogy nézze meg, ha a Misinán jár, mert nagyon érdekes ilyen közelségből megfigyelni ezt az éjszakai állatot. Főleg így, hogy Hedvig kifejezetten szelíd, maximum éles karmaival tud egy kis sérülést okozni.

Nem örökbe fogadható

Jucus

A hat hetes keverék kutyust a gyepmester vitte be a Misinára. A csöppséget a Felsőbalokány utcában találta egy dobozban. Jucus, kislány létére egyáltalán nem hisztis, gondozói szerint alig sír, keveset ugat, nagyon csendes eb. A szülők kiléte rejtély, de vélhetően nagyobb termetű, vaskosabb kutyus lesz belőle.

A stáb tapasztalata: Jucust Masával és Misivel együtt fotóztuk, de amíg a testvéreket valamivel könnyebben meg lehetett örökíteni, addig a keverék kislány kifejezetten nehéz esetnek bizonyult. Egy percre sem maradt meg egyedül a fűben, mindig valaki sarkában menetelt, és az ölébe akart mászni. Végül engedtünk az erőszaknak, és kézbe fogva fényképeztük le.

Örökbe fogadható

Janka

Janka személyében egy mini shetlandi pónit tisztelhetünk, aki két évvel ezelőtt, itt a menhelyen jött a világra. A kancát termete miatt érthető módon nem lovagolják, leginkább simogatni való jószágként tartják a Misinán. Nagyon szelíd és barátságos ezért a gyerekek bátran megszeretgethetik.

A stáb tapasztalata: Janka kifejezetten jólfésült volt fotózáson, mint megtudtuk, direkt a mi tiszteletünkre csinosították ki a hölgyeményt. Köszönjük!

Nem örökbe fogadható