Egy pakli jó tanács nőknek

Te is sokszor vagy úgy reggelente, hogy csak állsz a szekrény előtt, de nem tudod, mit vegyél fel? Tele van a gardrób, de úgy érzed, nincs egy rongyod sem? És van olyan nap, hogy legszívesebben pizsamában maradnál? Egy pécsi csapat épp az ilyen helyzetekre kínál megoldást. Kézzel rajzolt ötletkártyáikkal öltözködési és életvezetési tippeket adnak.

Tízből tíz nő nincs tisztában önmagával. Legalábbis ezt tapasztalja Bátor-Hős Katalin munkája során. Katalin pszichoszomatikus hipnoterápiával és tanácsadással, lélekhang terápiával foglalkozik és napi szinten keresik meg olyan emberek, főleg nők, akik nem találják a helyüket a világban.

Lánczos Benkő Tímea stylistként hasonló problémákkal találkozik, csak ő a másik oldalon szembesül az önbizalomhiánnyal. Tőle olyan nők kérnek segítséget, akik az öltözködés világában nem boldogulnak.

divat-lélek kártya3
A csapat egy része. Balról-jobbra: Bátor-Hős Katalin, Bátor Norbert, és Lánczos Benkő Tímea

Ők ketten évek óta jó barátnők és egymástól függetlenül azt vették észre, a nők hajlamosak vagy kizárólag belső fejlődésükre, vagy csak a megjelenésükre koncentrálni. Ahelyett, hogy a kettőt megpróbálnák közelíteni egymáshoz.

– Gyakran tapasztalom, hogy eljön hozzám egy nő, aki jól öltözött, csinos, külsőre rendben van. De ahogy elkezdünk beszélgetni, kiderül, a kinézete nincs összhangban a személyiségével. A magabiztosság, amit a ruháival és a sminkjével üzenni próbál, általában csak egy vágyálom – mondja Katalin.

Tímea pedig úgy látja, sok nő a ruhásszekrényében keres megoldást olyan problémákra, amik valójában nem is onnan erednek.

– A legtöbb gardróbrendezésem vagy személyi vásárlásom során egy kis beszélgetés után általában kiderül, nem is a “cső vagy bő szárú nadrágot vegyek”, illetve a “kéket vagy feketét húzzak” kérdésén van a hangsúly, hanem egy jó adag önbizalomhiány húzódik meg a háttérben. Tipikus eset például, hogy a szekrény tele van egy-két mérettel nagyobb, zsákszerű  ruhákkal.

divat-lélek kártya1

Húzz egy lapot!

Katalin és Timi már jó ideje gondolkodtak azon, hogyan segíthetnének egyszerre mindkét problémán. Mindezt a lehető legegyszerűbb és a legköltséghatékonyabb módon – mondja Bátor-Hős Katalin.

– Természetesen tisztában vagyunk azzal, hogy a legtöbb nőnek se ideje, se pénze nincs arra, hogy kineziológushoz, pszichológushoz és személyi stylisthoz is járjon, de még arra sem, hogy egyszer-egyszer a segítségüket kérje.

– Az meg a másik, hogy talán bátortalanságból vagy nem tudom miért, de aki az egyikünket felkeresi, az általában nem nyitott arra, hogy a másik irányból is segítséget kérjen, vagy legalább elgondolkozzon a problémánkon.

Így születtek meg  a Harmóniában Magammal kártyák, melyhez hasonló – az ötletgazdák szerint – nincs még a piacon.

A csomag 36+2 kártyából áll, mindegyik lapon egy-egy ruha-összeállítást találunk. A két bónusz kártyára pedig ráfotózták és kódokkal látták el azt a 14 ruhadarabot és kiegészítőt, amikből Tímea gazdálkodhatott.

– Sokan csak felhalmozzák a ruhákat, de nem tudják kombinálni, variálni azokat. Ezekből a kártyákból jól látszik, hogy nem kell ezernyi ruhadarab a stílusos kinézethez.

A lapok tetején az adott szetthez tartozó divat tipp olvasható, a lap alján pedig egy pozitív megerősítés, egy életvezetési tanács.

A paklihoz tartozik egy kis könyv is, melyben mind a divattanácsok, mind a pozitív gondolatok bővebben ki vannak fejtve.

– Néhány mondat önmagában nem fog senkin segíteni, de talán elindít egy gondolatmenetet a fejekben, és ki tudja, lehet, hogy valakinek ettől a pozitív megerősítéstől lesz jobb a napja – monda Katalin.

divat-lélek kártya5

[note note_color=”#34a75d” text_color=”#f6f4f4″]Mertek kockáztatni

A csapat a kártyák kivitelére is nagyon ügyelt. Ezért a lapokra kerülő rajzokat Bátor Norbert, Katalin férje kézzel készítette.

– Logó- és arculattervezéssel foglalkozom, ettől függetlenül nem volt könnyű feladat 36 különböző nőt megrajzolni. Néha belepillantottam egy-egy magazinba, ahonnan pózokhoz és beállásokhoz kerestem ihletet. Mire a végére értem,  kicsit besokalltam a a szebbik nemből – meséli nevetve Norbert.

A csomagot teljesen önerőből, magánkiadásban jelentették meg, mert – mint mondják – mindig azt kell meglépni, amitől a legjobban félünk. [/note]

Hirdetés

9 HOZZÁSZÓLÁS

  1. A Farmermellény újra divat, és mindenkinek jól tud állni, csak máshoz-máshoz. Amúgy jó ötlet ez a kártyacsomag. Gratulálok a készítőknek.

  2. Less is more.
    Ha a lányok kiürítenék a gardrób felét, rögtön lenne minden.

  3. Köszönet a cikkben található király ötletekért. Bizonyára sokat tudok belőle majd hasznosítani, mikor a Tesco-parkolóban vagy az Árkádnál reggelente szétfagyva guberálok.

  4. Kedves Dóka Ildikó, legyen kedves üzenetet küldeni az info@styleandsoulharmony.com email címre, és a vásárlás pontos menetét megbeszéljük levélben. A facebook oldalunkon is tud követni minket, ennek címe: Harmóniában Magammal könyv és kártyák. Amennyiben lehetősége van, jöjjön el holnap a Cellárium Étterembe 17.30kor, ahol egy bemutató és kiállító estet tartunk, itt 10% kedvezményt is tudunk Önnek biztosítani. Tisztelettel: Lánczos Benkő Tímea

  5. Kedves Névtelen hozzászoló, ha ilyen hozzállással fogadnám a hozzám fordulókat, akkor azt hiszem hamar “bezárhatnám” a cégem kapuit…sose akarj divatos lenni, legyél inkább stílusos… és mindig viselj olyan ruhákat, amiben jól érzed magad, még akkor is ha az nem trendi 🙂 én ezért viseltem a kedvenc farmer mellényemet ezen a csodás napon! legyen szép estéd! Tímea, a stylist 🙂

  6. Nagyon jó ötlet, és óriási segítség lehet a hölgyeknek. Szívesen megvenném én is. Nem tartozom a fiatal korosztályhoz, de szeretek ízlésesen öltözködni, és megvallom időnként nehézségeim vannak. Úgy gondolom segítséget jelentene. Hol tudok hozzá jutni?

  7. ….nem a legújabb divat ismertetése volt a célja a készítőknek! Gratulálok a csapatnak az ötlethet, a megvalósításhoz…

Comments are closed.