Harcolhatunk, lőhetünk is a pécsi egyetemen

Extrém sportkurzusokért is kredit jár a pécsi egyetemen, a 2016/17-es tanév tavaszi félévében remek órákat hirdettek meg. Ráadásul kreditekért, karoktól függetlenül felvehetik ezeket a tantárgyakat a hallgatók. 

hirdetés

war-desert-guns-gunshow-163347

Háborús sport, csak bátraknak!

Airsoftot már 2014 óta vehetjük fel kurzusként az orvosi karon, tavasztól ez a sport egyre szélesebb körben elérhető az egyetemisták számára. Az airsoft műanyag golyókat kilövő légfegyverrel játszott hobbisport gyűjtőneve, amelyben különböző kitalált háborús szituációk keretén belül általában két csapat játszik egymás ellen egy terepakadályokkal szabdalt pályán.

Egy ősi harcművészet, önvédelemmel fűszerezve

A SKAH Pécs Sportegyesület által meghirdetett tantárgy során a hallgatók megismerhetik a sportág jellemzőit, tanulhatnak önvédelmet, formagyakorlatokat, megtanulhatják a küzdelmi technikák alapjait, eséseket és gurulásokat, valamint a légző gyakorlatokat. A gyakorlati képzés során az edzéshez csatlakozva erő-, gyorsaság- és állóképesség-fejlesztő gyakorlatok révén tehetnek szert alapvető harci tudásra, amelyet a shaolin kungfu önvédelmi, illetve harci feladatai közben érvényesíthetnek.

kungfu, harcművészet, sport

Légfegyveres lövészet

Akik felveszik ezt a kurzust, megtanulhatják sportág legfontosabb technikai elemeit, alapvető szabályait, elsajátíthatják a légpuska és légpisztoly helyes használatát. A kurzuson fegyver nélküli (beállás, fegyverfogás, levegővétel) és fegyveres (beemelés, célzás, sütés, utántartás) technikai elemek oktatása történik.

Edzd keményre a tested!

A street workout egy saját testsúlyos edzésre épülő látványsport. Úgy kell elképzelni, mint a tornát, de nem egy zárt mozgásrendszerben működik, hanem eszközhöz kötött mozgásforma: alapkellékei a nyújtó és a párhuzamos korlát. Szerepelhet benne akrobatika is, de alapvetően húzódzkodásból, tolózkodásból, fekvőtámaszból, függeszkedve lábemelésből és guggolásból áll. A street wourkout egyébként átvesz mozdulatokat a parkourból és a breakdance-ből is. Ha az ember jól csinálja, akkor tökéletes izomfejlesztő, állóképesség növelő és fogyást elősegítő mozgásforma.

tamás patrik, hl01

Súlyzós alakformálás nőknek

A gyakorlati órák keretén belül az alapvető fizikai képességek közül elsősorban az erőt fejlesztik és növelik kézi súlyzók és súlyzós erőfejlesztő gépek segítségével. Mindez elősegíti a hallgatók terheléséhez való alkalmazkodását, kompenzálja az elméleti tantárgyak mentális terheit, fokozza a hallgatók szellemi frissességét. A kurzus tartalmazza az egészséges étrend és táplálkozási szokások kialakításához szükséges ismereteket.